Badkamer renovatie: hoe lang ben je hiermee bezig?

03 Feb 2023

Een badkamerrenovatie is een uitdagende, maar belonende taak die je douche een nieuwe look en uitstraling geeft. Maar voordat je begint, is het belangrijk om te overwegen hoe lang je ermee bezig zult zijn. Hieronder geven we antwoord op deze vraag en bieden we nog meer informatie over badkamerrenovaties, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

 

Hoelang duurt een badkamer renovatie?

Een badkamer renovatie kan tussen de twee weken en enkele maanden duren. Dit is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de renovatie, de beschikbare tijd en middelen. Daarnaast is de duur ook afhankelijk van het type materialen en apparatuur dat wordt gebruikt, zoals een regendouche en ligbad. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat je begint met de renovatie. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Besteed je de badkamer renovatie uit? Bespreek dan vooraf goed wat jouw wensen zijn en vraag wat de verwachte tijdsduur, met eventuele uitloop is. Zo weet je goed waar je rekening mee moet houden. Houd daarnaast rekening met eventuele levertijden van sanitair en andere producten, zodat je alles op tijd kunt bestellen.

Hoe deel ik mijn badkamer in?

De indeling van je badkamer is afhankelijk van je persoonlijke wensen en de grootte van je badkamer. Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen functionaliteit en uitstraling, zodat je een badkamer hebt die aan al je behoeften voldoet.

Het is aan te raden om vooraf een wensenlijst te maken, zodat je precies weet wat je wensen en prioriteiten zijn. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht, kun je beter bepalen welke voorzieningen van je persoonlijke lijst wel of niet in de ruimte passen.

Een kleine badkamer groter laten lijken

Een kleine badkamer kan visueel groter worden door het gebruik van lichtere kleuren, het plaatsen van spiegels en het beperken van rommel. Zorg dus voor voldoende opbergruimte, zoals een kolomkast en een wastafelmeubel. Hierin kun je al je handdoeken en verzorgingsproducten in kwijt.

Heb je geen raam in de badkamer? Zorg dan voor voldoende verlichting. Denk hierbij aan inbouwspots verspreid over het gehele plafond. Wanneer alle hoeken goed belicht zijn, lijkt de badkamer een stuk groter dan hij daadwerkelijk is.

Het gebruik van materialen

Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar voor een badkamerrenovatie, waaronder keramiek, natuursteen, hout en kunststof. Het is belangrijk om materialen te kiezen die duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geschikt zijn voor de omgeving van je badkamer. Denk hierbij aan een sierlijke maar duurzame kranen en een badkuip van hoogwaardig materiaal. Hiermee zorg je ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je nieuwe badkamer.