De ideale voetbalavond

27 Feb 2024

Zijn jij en je vrienden echte voetbalfanaten? Er is niets heerlijker dan op een vrije avond samen te komen om lekker voetbal te kijken. Wil jij nog meer halen uit je voetbalavondje? Met een fijne streamingdienst, een goede tv, lekkere snacks en een leuk spelletje ga jij de ultieme avond tegemoet. We vertellen je in dit artikel hoe je dat ideale voetbalavondje organiseert.

Via waar kijk je?

Veel mensen kijken tegenwoordig eigenlijk geen live tv meer via een tv-abonnement, maar met een streamingdienst zoals Canalplus. Het voordeel hiervan is dat je de wedstrijd ook even op pauze kan zetten of kan kijken vanaf het begin wanneer jullie allemaal een beetje te laat zijn. Zo hoeft niemand rondom de voetbalavond te stressen.

Waarop kijk je?

Voor de ultieme kijkervaring wil je natuurlijk een goede tv hebben. Ga daarom voor een mooi groot tv-scherm met een goede resolutie. Nieuwe technieken in tv-schermen zoals OLED en QLED bieden een fantastische beeldkwaliteit. Het kan ook ontzettend leuk zijn om even een thuisbioscoop te creëren en op een kaal stuk muur de voetbalwedstrijd te projecteren met een beamer. Dat heeft een mindere beeldkwaliteit dan een goede tv, maar is wel ontzettend gezellig.

Zorg voor voldoende lekkers

Bij een echte voetbalavond horen foute, ongezonde en typisch mannelijke snacks. Zorg daarom voor voldoende bier in huis en eventueel wat chips en frituursnacks. Misschien is het gezellig om tijdens de voorstelling samen een hapje te eten. Maak zelf eens je eigen variant op je favoriete junkfood, zoals een burger van goed vlees, een zelfgemaakte pizza of zelfgesneden friet. Alhoewel: afhalen van een kleffe pizza is op een avond als dit ook ontzettend lekker en fout. 

Leg een wedje

Om de avond nog gezelliger te maken is het leuk om met z’n allen een wedje te leggen om wie gaat winnen en wat de exacte eindstand zal worden. Ook kun je een leuk drankspel creëren met clichés bij een voetbalwedstrijd. Iedere keer als iemand boos wordt op de scheids of een huilende fan in beeld komt, moeten jullie bijvoorbeeld drinken. Zo wordt de avond gegarandeerd gezellig.