Hoe kies je een goed tweepersoons dekbedovertrek uit?

19 Jul 2021

Heb je een nieuw bed gekocht, en hoort daar een nieuw dekbed bij? Dat betekent een nieuw dekbedovertrek. Je hebt namelijk wel een nodig die goed om jouw dekbed heen past. Dan kan het lastig zijn om een nieuwe dekbedovertrek uit te kiezen. Je moet namelijk op bepaalde punten letten, wanneer je een nieuw dekbedovertrek gaat uitkiezen. Daarnaast is er ook nog eens super veel keuze in designs, dus ga er dan maar eentje uitkiezen. Gelukkig kun je hieronder een aantal tips lezen over waar je op moet letten als je een tweepersoons dekbedovertrek koopt. 

1. De maat

Wanneer je een dekbedovertrek gaat kopen is het belangrijk dat je goed kijkt naar welke maat je nodig hebt. Er zijn verschillende soorten maten dekbedovertrekken. De kleinste maat van een dekbed is 140x200 cm, dit is een 1-persoons dekbed. Na deze dekbed komt een tweepersoons dekbedovertrek. Een tweepersoons dekbedovertrek is 200x200 cm, dit is een maat die de meeste mensen hebben. Wanneer je niet graag de deken wilt delen, kan je het beste kiezen voor een 240x200 cm. Deze maat wordt ook wel een lits-jumeaux genoemd, de perfect oplossing voor als je elke nacht ruzie maakt over de deken. Het enige nadeel is dat het soms lastig kan zijn om hier een overtrek omheen te krijgen, omdat de deken best wel groot is. Als je de deken graag het einde wilt instoppen, is het verstandig om een dekbedovertrek te kiezen wat een instopstrook heeft. Je kunt ook voor een dekbedovertrek 200x220 kiezen, deze is 200cm breed en heeft een extra lengte van 220 cm. 

2. De kleur van je dekbed

Er zijn onwijs veel dekbedovertrekken in allerlei verschillende soorten kleuren. De kleurkeuze van een dekbedovertrek is erg belangrijk, want je bed is aanwezig in de slaapkamer. Je kunt natuurlijk voor je favoriete kleur gaan. Maar je kunt je ook focussen op de seizoenen, door in de zomer voor een lichte kleur te gaan. Hierdoor wordt je kamer al een stuk frisser. Voor de winter kun je kiezen uit warme en donkere kleuren. Sommige kleuren kunnen zelfs een positief effect hebben op je nachtrust, maar kies vooral de kleur die jij zelf erg mooi vind.

3. Stijl van de slaapkamer

Waarschijnlijk heb je al een bepaalde stijl in je slaapkamer, probeer hier dan ook een dekbedovertrek bij te vinden. Voorbeelden van verschillende stijlen zijn: romantisch, landelijk, werelds of scandinavisch, deze stijlen zijn allemaal heel verschillend van elkaar. Bij de ene stijl wordt er veel gebruik  gemaakt van wit en lichte kleuren, waarbij de andere stijl juist staat voor donkere kleuren en hout. Door te weten wat voor stijl jouw slaapkamer heeft, kun je hierop makkelijk een dekbed voor uitkiezen. Daarnaast is het materiaal van de dekbed ook heel belangrijk. Een linnen dekbedovertrek kan bijvoorbeeld heel goed passen bij een scandinavisch interieur.