Mannenavond organiseren? Dit moet je in huis halen

18 Apr 2023

Niemand zal ontkennen dat het leven soms wel erg druk is. Het werk, een gezin, de sportschool en dan ook nog eens de nodige sociale activiteiten. Soms heb je het gevoel dat je alleen maar voor anderen bezig bent en nooit iets echt tijd alleen kunt pakken. Het blijft belangrijk dat we onszelf niet vergeten. Om af en toe tijd vrij te maken. Om alleen of samen met vrienden te genieten. Even niets te hoeven. Gewoon een mannenavond zonder al te veel gedoe. Lekker relaxen en opladen.

Ook toe aan een mannenavond? Of staat deze al op de planning? Dan moeten natuurlijk nog wel even de nodige voorbereidingen getroffen worden. Maar wat mag nou echt niet ontbreken tijdens een mannenavond? In dit artikel zetten we de absolute musthaves op een rij.

Bier

Zeg nou zelf: een mannenavond zonder bier is toch geen mannenavond? Goed om van tevoren even de folder van de plaatselijke supermarkt te checken. Regelmatig zijn er biersoorten in de aanbieding. Wellicht zit jouw favoriete merk er ook bij. Door wekelijks even snel te kijken, kun je uiteindelijk een mooie voorraad aanleggen. Bier heb je nooit genoeg. Die voorraad komt dus echt wel op. 

De juiste mensen

We kennen het wel. Van die sociale activiteiten waarbij alleen maar heel veel energie verloren gaat. Waar je je uiterste best doet om het leuk te houden, maar het soms voelt alsof je een gevecht met jezelf voert. Grote kans dat je dan gewoon niet in het juiste gezelschap bent. Nodig dus zeker geen mensen uit omdat dit nou eenmaal zo ‘hoort’ of omdat de rest van je vriendengroep dit graag zou zien.

Nodig enkel die mensen uit die echt energie geven. Waar je van kunt genieten en echt mee bij wilt kletsen. Onder het genot van een hapje, een drankje uit de digitale folder én goed gezelschap zal het volop genieten zijn.

Originele hapjes

Een zak chips kunnen we allemaal in huis halen. Dat past natuurlijk ook wel bij een mannenavond. Zet wat chips, borrelnoten en bittergarnituur op tafel en iedereen is gelukkig. Maar wil je het toch wat specialer maken? Bedenk dan eens wat originele hapjes. Bijvoorbeeld gezonde snacks voor de vrienden van de sportschool. Zij die de volgende dag liever niet met een kater en pijn in de maag gaan sporten. Denk bijvoorbeeld aan lekkere komkommerhapjes, salades, et cetera.

Op zoek naar echte goede bierhapjes? Wat dacht je dan van een echte kaasfondue? Alles smaakt tot lekkerder met een flinke laag kaas erop? Lekker met blokjes brood of zelfs groenten en fruit. Eigenlijk is alles lekker met kaas. Experimenteer met verschillende kaassoorten en ingrediënten en de avond is zo gevuld. Dit is niet alleen een heerlijke snack, maar ook nog eens een fantastische activiteit om samen met je vriendengroep te doen.