Garage ombouwen tot sssa delete

19 Nov 2021

Ik ben een man die mijn garage wil ombouwen tot een mancave. Ik weet nog niet wat ik met de garage wil doen, maar ik weet wel dat ik er een veilige haven van wil maken om naar toe te vluchten. Ik wil dat het een plek is waar ik met mijn vrienden kan rondhangen en de wedstrijd kan kijken. Ik wil dat het een plek is waar ik mijn werkstation kan opstellen en wat werk gedaan kan krijgen. Ik wil dat het een plek is waar ik kan ontsnappen aan de drukte van het leven. Ik wil dat het een plek is waar ik kan ontsnappen aan het lawaai van de kinderen, de eisen van mijn vrouw en de constante stress van het werk. Maar waar begin ik? In dit blog neem ik je graag mee van hoe ik mijn garage ombouw tot een echte mancave!

De garage strippen

Het eerste wat ik moest doen was de garage strippen. Ik moest alle rommel die erin zat weggooien. Ik moest van de oude meubels af, de oude apparaten en alle andere rotzooi die erin zat. Ik wilde dat echt niet doen, maar ik wist dat het gewoon een hoop geld zou opleveren als ik spullen zou verkopen. Ik heb een hoop bruikbare spullen op marktplaats gezet en weten te verkopen. Vervolgens was het ook zaak om spullen te gaan sorteren. Er waren nog best wel wat gave dingen die ik in mijn mancave zou willen houden. Zo heb ik nog een sportuitlaat voor een oude auto liggen. Die kan ik mooi aan de muur hangen. Verder vind ik het tof om iets met mijn modeltreinen te doen. Misschien dat ik die over een plank langs de muur laat rijden.

Hergebruik

Veel mensen gooien hun oude spullen gewoon weg. Ik wilde dat niet doen. Ik wilde wel wat van mijn oude spullen houden. Ik wilde ook wat oude apparaten houden omdat die goed van pas kunnen komen in de mancave. Lang verhaal kort: ik heb mijn oude werkbank een beetje opgeknapt omdat die goed als barretje kan dienen in mijn mancave. Ook heb ik wat oud gereedschap zoals zagen en bijtels opgepoests omdat ik deze als decoratie aan de muur wil hangen. Ik heb niet echt een thema maar het ziet er wel goed uit! Het belangrijkste van mijn mancave wat wordt hergebruikt is de vloer. Ik heb namelijk pvc tegels liggen die eerst als garagevloer hebben gediend. Het voordeel van deze vloer is dat het enorm duurzaam is. Er kan iets overheen vallen zonder dat de vloer beschadigd en zoals het er nu uit ziet kan het nog wel even mee.

Wist je dat er ook alternatieven zijn voor mooie garagevloeren? Zo heb ik mijn garagevloer ooit gekocht op de website van racingfloor.nl. 

Flipperkast of toch een arcadekast?

Als laatste finishing touch wil ik graag een flipperkast of arcadekast in mijn mancave plaatsen. Ik heb lang zitten wikken en wegen voordat ik wist wat ik wilde hebben. Want een flipperkast heeft zijn voor-en nadelen, maar de arcadekast ook. Mijn grootste zorg is lawaai. Flipperkasten staan bekend om hun lawaai. Daarom besloot ik voor een arcade-machine te gaan. Ik heb een kast gevonden met voorgeïnstalleerde spellen. Ik kan ook het geluid van de arcadekast regelen waardoor ik mij dus geen zorgen hoef te maken over het lawaai. Ook is de arcadekast wat compacter dan de flipperkast. Voor een flipperkast heb je al snel 2,5m2 nodig. Bij een arcadekast heb je aan 1m2 al genoeg.