Wat zijn de mooiste voetbalshirts van het seizoen 2022/23

25 Oct 2022

Inmiddels zijn we alweer een paar maanden bezig in het nieuwe voetbalseizoen, wat ervoor heeft gezorgd dat we de tenues van alle clubs al minstens een keer hebben gezien. Daarom is de kans groot dat je zelf al een paar favoriete shirts op een lijstje hebt gezet om later te kopen. Staan de volgende voetbalshirts er al op? Dat zou namelijk wel moeten! 

Het thuisshirt van AS Roma 

AS Roma heeft eigenlijk altijd mooie voetbaltenues en ook in het seizoen 2022/23 is dat weer het geval. De Italiaanse club werkt jarenlang samen met het welbekende Kappa, maar sinds kort is Roma een samenwerking aangegaan met New Balance. Het goedkope voetbalshirt is er echter niet minder op geworden qua uiterlijk! 

Het uitshirt van Venezia FC

We blijven nog even in Italië want als we het hebben over mooie voetbaltenues kopen dan moet je ook sowieso een uitstapje maken naar Venetië. Op dit prachtige eiland speelt de club Venezia FC, wat vorig seizoen nog uitkwam in de Serie A. Inmiddels is het weer gedaald naar de tweede divisie van Italië, maar de shirts zijn er niet lelijker op geworden. Eigenlijk zijn alle tenues van Venezia FC prachtig, maar vooral het uitshirt is ronduit wonderschoon.

Het derde shirt van Arsenal

Arsenal heeft dit seizoen grote ambities en vooralsnog maakt de Engelse club dit waar. Op het moment van het schrijven staat het team onder leiding van oud-speler Mikel Arteta namelijk eerste in de Premier League. Dat doet het, helaas maar weinig, in een prachtig tenue, waarbij we duiden op het derde shirt van de Gunners. Adidas heeft dit tenue een zachtroze kleur gegeven, terwijl ook de contrasten beeldschoon zijn. 

Het thuisshirt van Manchester City

In de Premier League zit Manchester City vlak achter Arsenal en ook in dit artikel is dat het geval. Het thuisshirt van City mag dan wel niet bij iedereen in de smaak zijn gevallen, alsnog zijn veel mensen het erover eens dat dit tenue beeldschoon is. Het ontwerp voelt erg vintage aan, maar toch ook weer hip doordat de logo’s van de club, shirtsponsor en hoofdsponsor allemaal centraal geplaatst zijn.

Het uitshirt van Bayern München

Bayern München staat bekend als een van de beste clubs ter wereld, wat het ook zeker in de shirtontwerpen laat zien. Dit jaar is vooral het uittenue van de Duitsers ronduit prachtig. Het is voornamelijk wit met gouden details, wat altijd een mooie combinatie is.