Beste Pokémon kaart Charizard

02 Jan 2024

Charizard, de iconische vuurademende Pokémon, is niet alleen een favoriet onder fans van de Pokémon-serie, maar ook een van de meest gewilde en waardevolle kaarten in de wereld van Pokémon ruilkaarten. Vanaf zijn eerste verschijning in de Pokémon Red & Blue games tot aan zijn prominente aanwezigheid in de ruilkaartenserie, heeft Charizard een speciale plaats veroverd in de harten van verzamelaars. Dit artikel duikt in de wereld van Charizard Pokémon kaarten, hun waarde en zeldzaamheid.

De Evolutie en Populariteit van Charizard

Charizard is de derde en laatste evolutie van Charmander, via Charmeleon, en behoort tot de vuurklasse Pokémon. Als een van de drie start-Pokémons die Ash Ketchum kan kiezen in de originele Pokémon games, heeft Charizard een speciale status verworven. Deze status wordt weerspiegeld in de ruilkaartenmarkt, waar Charizard-kaarten tot de meest begeerde en kostbare behoren.

Waarde van Charizard Kaarten

De waarde van Charizard kaarten varieert sterk, afhankelijk van de editie, staat en zeldzaamheid. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest opmerkelijke Charizard kaarten en hun geschatte waarde:

 1. Charizard Base Set [Fire Spin] - Deze klassieke kaart kan, afhankelijk van de staat (PSA grading), variëren van €250 tot wel €8.000.
 2. Charizard Base Set 1st Edition - Een zeer gewilde editie, met prijzen variërend van €3.000 tot meer dan €25.000.
 3. Shadowless Charizard Base Set 1st Edition - Nog zeldzamer, met prijzen die oplopen tot €60.000+.
 4. Dark Charizard (Holo) Team Rocket - Een donkere variant van Charizard, gewaardeerd tussen €200 en €700.
 5. Blaine’s Charizard (Gym Challenge 1) - Deze kaart kan tot €3.000 waard zijn in perfecte staat.
 6. Shining Charizard (Neo Destiny) - Een glanzende versie, met een waarde tot €7.000.
 7. Charizard Skyridge (Holo) - Deze kaart kan tot €8.000 waard zijn.
 8. Charizard Gold Star Holo (Dragon Frontiers Delta Species) - Een unieke variant, gewaardeerd tot €5.000.
 9. Charizard Reverse Holo (Legendary Collection) - Deze kaart kan tot €2.000 waard zijn.
 10. Lance’s Charizard (Japanese VS) - Een Japanse versie, met een waarde tot €600.
 11. Shiny Charizard (Hidden Fates) - Een recentere uitgave, met een waarde tot €10.000.
 12. Charizard EX (EX FireRed & LeafGreen) - Deze kaart kan tot €1.000 waard zijn.

De Duurste Charizard Kaart

De duurste Charizard kaart tot nu toe is de 1st Edition Shadowless Charizard van de eerste "Base Set" met een PSA10 grading. Deze kaart staat te koop voor rond de €80.000, hoewel hij nog nooit voor dit bedrag is verkocht. De hoogste verkoopprijs tot nu toe was $55.650 op eBay. Pokemon kaarten verkopen kan daarom een interessante hobby zijn.

Zeldzaamheid en Spelvoordeel

De Charizard pokemon kaart is niet alleen een zeldzame pokemon kaart, maar heeft ook veel betekenis in het spel vanwege hun kracht. Charizard, als een vuur/vliegende type Pokémon, heeft een voordeel ten opzichte van water- en gras/gif-types zoals Blastoise en Venusaur. Dit maakt Charizard kaarten extra gewild onder spelers en verzamelaars.

Charizard blijft een van de meest legendarische en waardevolle Pokémon in zowel de digitale als de fysieke wereld. Zijn kaarten zijn een droom voor verzamelaars en kunnen een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen. Of je nu een fervent verzamelaar bent of gewoon nieuwsgierig naar de waarde van je oude Pokémon kaarten, Charizard blijft een fascinerend en waardevol onderdeel van de Pokémon-geschiedenis.