Pokémon kaarten verkopen: hoe doe je dat?

03 Oct 2020

Ben je het spelen met Pokémon kaarten ontgroeid en weet je precies waar je de verzameling hebt liggen? In deze blog gaan we jouw Pokémon kaarten verkopen. We onderzoeken de beste plek voor de verkoop en we vertellen je waar je de waarde van een Pokémon-kaart kunt bepalen.

Door het aanbieden van Pokémon kaarten kun je op een slimme manier veel geld verdienen. Manhub.nl heeft daarom voor jou de beste manier gevonden om dit te doen. Zo weet ook jij wat je moet doen als je jouw (antieke) Pokémonset wil verkopen.


Hoe kan ik mijn Pokémon kaarten verkopen?

Pokémon kaarten zijn al jaren populair in Nederland, zo ook onder Nederlandse verzamelaars. Deze handelaren gaan dan ook ‘all in’ om de collectie van glimmende, Holo’s en First Editions te bemachtigen. Ze kopen het liefst een bijzondere set die ze vervolgens aan hun selectie kunnen toevoegen.

Verder zien we de afgelopen jaren steeds meer Pokémon kaarten voorbijkomen op online websites. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen in bulk partijen en je ziet ze regelmatig verschijnen op platformen zoals Marktplaats of Ebay. Iedereen die zijn collectie dus wilt verkopen, moet allereerst goed kijken naar reviews en ervaringen van anderen.

Er bestaan daarnaast ook meerdere aandachtspunten om op te letten als je de echtheid wil bepalen. Want met alléén foto’s kom je er niet. Je kunt je Pokémon kaart namelijk niet goed beoordelen met enkel foto’s. En zoals je weet zorgt een knikje aan de zijkant als snel voor een flinke daling in waarde.

Om jou dan ook zo goed mogelijk te assisteren, kun je de Pokémon kaarten verkopen op deze online website. Hier vind je tips en adviezen die je helpen om je oude kaarten te verkopen. Er zit namelijk een groot verschil tussen Pokémon kaarten van een paar cent of duizenden euro’s.

Het Verkopen van Pokémonkaarten via Online Platforms

Als je Pokémonkaarten wilt verkopen, bieden online platforms zoals Marktplaats, eBay, Facebook en Catawiki uitstekende mogelijkheden. Elk platform heeft zijn unieke eigenschappen en doelgroepen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten verkopers.

Je pokemonkaarten verkopen via een website

PokemonUnite.nl

Deze website is gespecialiseerd in de verkoop van Pokémon-kaarten en biedt een platform voor taxatie en verkoop. Uniek aan PokemonUnite.nl is de focus op Nederlandse gebruikers en een gebruiksvriendelijke interface voor het verkopen van kaarten.

Hoe gaan ze te werk?

 1. Foto opsturen via whatsapp of email.
 2. Ze nemen de foto's door met een grote groep verzamelaars en zullen daar volgens een interne veiling op bieden. Het hoogste bod ontvang je binnen 24 uur.
 3. Indien je akkoord gaat met het bod dan kunnen ze de kaart(en) ophalen of je kan het veilig verzenden via de post.

PokemonKaartenVerkopen.nl

Deze website richt zich eveneens op de Nederlandse markt en biedt een gemakkelijke en betrouwbare manier om Pokémon-kaarten te verkopen.

Hoe gaan ze te werk?

 1. Foto opsturen via de mail.
 2. Je ontvangt een bod binnen 14 dagen
 3. Je kan de kaarten veilig opsturen en ontvangt daarna het bedrag

TCGX.wiki

TCGX biedt een uitgebreid platform voor het verkopen van Pokémon-kaarten, bedoeld voor een breed publiek. Met een professionele structuur voor taxatie en verkoop, ondersteund door experts.

Hoe gaan ze te werk?

 1. Foto opsturen via whatsapp of email.
 2. Ze nemen contact met je op en doen een bod

Pokemonkaarten verkopen via een marktplaats

Marktplaats.nl

Marktplaats.nl is ideaal voor verkopers die zich richten op de lokale Nederlandse markt. Het biedt een gebruiksvriendelijke omgeving waar je gratis advertenties kunt plaatsen. Het directe contact met kopers maakt snelle en eenvoudige transacties mogelijk. Let op: Hoewel het een populair platform is, brengt het verkopen via Marktplaats risico's met zich mee, zoals mogelijke oplichting of problemen met niet-betalende kopers. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn, vooral bij het delen van persoonlijke informatie en bij het regelen van persoonlijke ontmoetingen.

eBay

Ebay biedt toegang tot een internationale markt. Dit is de perfecte plek als je zeldzame of zeer gewilde kaarten hebt. De veilingoptie op eBay kan zorgen voor hogere prijzen, maar houd rekening met de verkoopkosten en de competitieve aard van het platform. Wees bewust van de risico's zoals oplichting en frauduleuze kopers. eBay heeft systemen om verkopers te beschermen, maar het is essentieel om voorzichtig te zijn, de richtlijnen voor veilig verkopen te volgen en alert te zijn op verdachte activiteiten.

Pokemonkaarten verkopen via social media

Facebook

Facebook is ideaal voor het bereiken van specifieke gemeenschappen en groepen die geïnteresseerd zijn in Pokémonkaarten. Via Facebook-groepen kun je rechtstreeks contact maken met verzamelaars en liefhebbers, wat het verkoopproces persoonlijker en gerichter maakt. Bekijk bijvoorbeeld deze Nederlandse pokemon kaarten facebook groep.

Pokemonkaarten verkopen via een online veiling

Catawiki

Catawiki is een gespecialiseerd veilingplatform, perfect voor zeldzame en waardevolle kaarten. De kaarten worden door experts beoordeeld voordat ze worden geveild, wat kopers vertrouwen geeft en kan leiden tot hogere verkoopprijzen.


Waar kan ik de waarde van Pokémon kaarten bepalen?

Wil je weten hoeveel je Pokémon kaarten waard zijn en zoek je toevallig een manier om deze waarde te bepalen? Het kan namelijk voorkomen dat je twijfelt over de echtheid of generatie. Laat staan dat je direct een beeld hebt over het platform waarop je de waarde kunt bekijken/bepalen.

Er bestaan bijvoorbeeld series met onschatbare waarde. Denk bijvoorbeeld aan Base Set, Jungle, Fossil, Base set 2 en Holo. Deze Pokemon-kaarten hebben doorgaans een waarde van een paar honderd of duizend euro. En natuurlijk kunnen we ons heel goed voorstellen dat je zo snel mogelijk de verkoopwaarde wilt weten.

Je kunt zelf de Pokémon kaart waarde inschatten, omdat je een Pokémon speelkaart wilt verkopen. Maar je kunt ook je kaarten laten taxeren.

Het Graden (taxeren) van Pokémonkaarten

Het laten graden van je Pokémonkaarten kan de waarde aanzienlijk verhogen, vooral als het gaat om zeldzame of vintage kaarten. Graden is het proces waarbij een professioneel bedrijf de staat van je kaarten beoordeelt en een score toekent op basis van factoren zoals conditie, kleur, centrering en eventuele beschadigingen.

Bedrijven zoals PSA, Beckett en CGC zijn leiders in deze industrie. Zij bieden gedetailleerde rapporten over de staat van je kaarten, wat niet alleen helpt bij de verkoop, maar ook bij het verzekeren van je collectie. Een hoge score kan de waarde van een kaart exponentieel verhogen, waardoor dit een gewilde optie is voor serieuze verzamelaars en verkopers. Tegenwoordig is er ook een bedrijf in Nederland: Global Grading en zij graden ook pokemonkaarten.

Gradaties van kaarten:

 1. Poort to fair
 2. Good
 3. Very good
 4. Very good – excellent
 5. Excellent
 6. Excellent – mint
 7. Near mint
 8. Near mint – mint
 9. Mint
 10. Gem mint – pristine

Het is belangrijk om de kosten en de tijd die nodig is voor het graden te overwegen. Afhankelijk van de waarde van je kaarten, kan dit proces echter een waardevolle investering zijn, zowel financieel als voor de reputatie van je verzameling. Het graden kost ongeveer €100 per kaart dus bedenk eerst goed of je een hoge score zal krijgen voordat je het laat graden. Indien het graden is voltooid en je hebt een hoog cijfer dan haal je die kosten er makkelijk uit. Je kaart wordt namelijk ook weer meer waard als het beoordeeld is.