Pokémon kaarten verkopen: hoe doe je dat?

03 Oct 2020

Ben je het spelen met Pokémon kaarten ontgroeid en weet je precies waar je de verzameling hebt liggen? In deze blog gaan we jouw Pokémon kaarten verkopen. We onderzoeken de beste plek voor de verkoop en we vertellen je waar je de waarde van een Pokémon-kaart kunt bepalen.

Door het aanbieden van Pokémon kaarten kun je op een slimme manier veel geld verdienen. Manhub.nl heeft daarom voor jou de beste manier gevonden om dit te doen. Zo weet ook jij wat je moet doen als je jouw (antieke) Pokémonset wil verkopen.


Hoe kan ik mijn Pokémon kaarten verkopen?


Pokémon kaarten zijn al jaren populair in Nederland, zo ook onder Nederlandse verzamelaars. Deze handelaren gaan dan ook ‘all in’ om de collectie van glimmende, Holo’s en First Editions te bemachtigen. Ze kopen het liefst een bijzondere set die ze vervolgens aan hun selectie kunnen toevoegen.

Verder zien we de afgelopen jaren steeds meer Pokémon kaarten voorbijkomen op online websites. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen in bulk partijen en je ziet ze regelmatig verschijnen op platformen zoals Marktplaats of Ebay. Iedereen die zijn collectie dus wilt verkopen, moet allereerst goed kijken naar reviews en ervaringen van anderen.

Er bestaan daarnaast ook meerdere aandachtspunten om op te letten als je de echtheid wil bepalen. Want met alléén foto’s kom je er niet. Je kunt je Pokémon kaart namelijk niet goed beoordelen met enkel foto’s. En zoals je weet zorgt een knikje aan de zijkant als snel voor een flinke daling in waarde.

Om jou dan ook zo goed mogelijk te assisteren, kun je de Pokémon kaarten verkopen op onderstaande website. Hier vind je tips en adviezen die je helpen om je oude kaarten te verkopen. Er zit namelijk een groot verschil tussen Pokémon kaarten van een paar cent of duizenden euro’s. En als jij wilt weten welke factoren van invloed zijn op de waarde, dan kun je Pokémonkaartenverkopen.nl raadplegen voor wat ondersteunende info.


Waar kan ik de waarde van Pokémon kaarten bepalen?


Wil je weten hoeveel je Pokémon kaarten waard zijn en zoek je toevallig een manier om deze waarde te bepalen? Het kan namelijk voorkomen dat je twijfelt over de echtheid of generatie. Laat staan dat je direct een beeld hebt over het platform waarop je de waarde kunt bekijken/bepalen.

Er bestaan bijvoorbeeld series met onschatbare waarde. Denk bijvoorbeeld aan Base Set, Jungle, Fossil, Base set 2 en Holo. Deze Pokemon-kaarten hebben doorgaans een waarde van een paar honderd of duizend euro. En natuurlijk kunnen we ons heel goed voorstellen dat je zo snel mogelijk de verkoopwaarde wilt weten.

Je kunt zelf de Pokémon kaart waarde inschatten, omdat je een Pokémon speelkaart wilt verkopen. Maar je kunt ook deze kaart taxeren door naar de website www.pokemonkaartenverkopen.nl te navigeren. Op deze pagina staat haarfijn uitleg over hoe je de waarde van een Pokémon kaart kunt vaststellen.