5 survival tools die van pas komen in de natuur

03 Jun 2021

Begeef jij je graag in de natuur? Dan ben je hier waarschijnlijk regelmatig te vinden. Misschien jaag je wel op dieren of kampeer je regelmatig in het wild. Wat je ook doet in de natuur, je kunt hier eigenlijk altijd wel survival tools voor gebruiken. Heb je nog niet zo’n tool, maar wil je er wel graag eentje kopen? Of wil je jouw verzameling juist uitbreiden? Dan vraag jij je mogelijk af wat de beste survival tools zijn. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 survival tools op een rijtje die van pas komen in de natuur.

1. Zakmes

Als we het over survival tools hebben, mogen zakmessen uiteraard niet ontbreken. Waarom niet? Omdat je deze tools voor talloze doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je een zakmes bijvoorbeeld gebruiken om eten te prepareren. Je kunt er een appel mee schillen, maar ook een vis mee fileren. Dit maakt een zakmes ideaal als je gaat kamperen. Daarnaast biedt deze survival tool uitkomst in noodgevallen. Je kunt er bijvoorbeeld kleding van een gewond iemand mee doorsnijden. Hierdoor wordt het behandelen van de persoon in kwestie een stuk makkelijker. 

2. Multitool

Ben je gek op survival? Dan raden wij je aan een multitool te kopen. Grote voordeel van deze survival tool is dat hij bestaat uit allerlei verschillende hulpmiddelen. Een multitool herbergt bijvoorbeeld niet alleen een zakmes, maar ook een schroevendraaier, schaar en flessenopener. Deze hulpmiddelen kun je stuk voor stuk opbergen in de behuizing. Hierdoor is een multitool compact en kun je hem makkelijk met je meedragen. Doordat een multitool over allerlei handige survival tools beschikt, kun je hem in veel verschillende situaties gebruiken. Als je veel tijd doorbrengt in de natuur, mag deze survival tool absoluut niet ontbreken in jouw verzameling.
 

3. Zaklamp

In een dorp of stad wordt ’s avonds de straatverlichting ontstoken als het donker wordt, maar in de natuur is dit niet het geval. Het enige licht dat hier schijnt, is het licht van de maan. Verblijf je onder dichtbegroeide bomen? Dan kan het beangstigend donker zijn. Daarom beschouwen wij een zaklamp ook zeker als een survival tool die van pas komt in de natuur. Met een zaklamp creëer je namelijk licht in de duisternis. De meeste zaklampen hebben tegenwoordig verschillende standen, waardoor je zelf de lichtsterkte bepaalt. Daarnaast beschikken ze over een goede accu, zodat je er lange tijd plezier aan beleeft.
 

4. Pijl en boog

Verblijf je vaak voor langere tijd in de natuur? Dan moet je zelf voor jouw voedsel zorgen. Gelukkig is er in veel natuurgebieden genoeg eten te vinden. Je moet dit alleen wel zelf bij elkaar verzamelen. Een pijl en boog kan jou hierbij helpen. Met deze survival tool kun je namelijk van grote afstand een dier doden. Toch zijn er maar weinig mensen die dit over hun hart kunnen verkrijgen. Dit betekent niet dat een pijl en boog niets voor jou is. Je kunt er namelijk ook mee op een schietschijf schieten.

5. Kompas

Als we tegenwoordig de weg kwijt zijn, pakken we onze smartphone erbij. Dit apparaat helpt ons binnen de kortste keren de juiste route te vinden. In de natuur is het bereik niet altijd even goed. Daarbij komt dat veel mensen zelf de weg terug willen vinden. Daarom mag een kompas niet ontbreken in jouw verzameling. De naald van deze survival tool wijst altijd naar het noorden. Hierdoor kan een kompas jou helpen om de juist weg te vinden.