Wil jij kosten besparen op je telefoonabonnement?

26 Sep 2022

Iedereen in Nederland krijgt dit jaar te maken met hogere kosten: van je levensonderhoud, van je energierekening, voor je voedingsmiddelen en ga zo maar door. Per persoon moeten we per maand tientallen euro’s extra uitgeven om dezelfde levensstandaard aan te houden. Waar moet je dit geld vandaan halen? Wij geven je graag een handige tip die bijna iedereen kan toepassen. Wij willen je graag laten zien hoe je geld kunt besparen op je telefoon en je belkosten. Hoe? Door een paar kleine attributen te kopen waarmee je je telefoon veel langer als nieuw houdt en je vervolgens kunt overstappen op een sim-only abonnement.

Hou je telefoon in nieuwstaat

Als je een nieuwe telefoon bij je abonnement neemt, krijg je vaak de mogelijkheid aangeboden om een verzekering af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je niet voor hoge kosten komt te staan wanneer je telefoon onverhoopt beschadigd raakt. Dit klinkt leuk, maar je hebt helemaal geen verzekering nodig om je telefoon in nieuwstaat te houden. Heb je een iPhone 14, koop dan een iPhone 14 Pro Max cover. Hiermee kun je je telefoon heel goed beschermen tegen ongelukjes; laat je je telefoon een keer uit je handen glippen, dan biedt de cover genoeg bescherming. In het ergste geval moet je je cover vervangen, maar zelfs dat is zelden nodig. Dit kan je vele tientallen euro’s per jaar schelen en toch houd je je telefoon als nieuw.

Gebruik je telefoon langer

Als je abonnement afgelopen is, is het gebruikelijk om ook een nieuw toestel aan te vragen. Dat is leuk, maar het is ook erg duur. Wanneer je een hoesje voor de iPhone 14 gekocht hebt, zul je zien dat je telefoon na jaren intensief gebruik, nog altijd in zeer goede staat is. Het is daarom ook helemaal niet nodig om weer een nieuw model aan te schaffen. Dat betekent dat je je abonnement ook kunt aanpassen. Je kunt het nieuwe toestel achterwege laten en dat scheelt je iedere maand handen vol geld en dat voor een periode van jaren. Op deze manier is het heel eenvoudig om kosten te besparen. Het leven is tenslotte al duur genoeg.

Vind de beste deal

Mocht je graag een goed telefoonhoesje willen kopen voor je smartphone, dan kun je het beste online op zoek gaan. De betere aanbieders hebben voor iedere telefoon een geschikt hoesje. Wil jij een hoesje waarin je ook je bankpasjes kunt opbergen? Ook dat scheelt weer kosten want dan hoef je geen portemonnee meer te kopen. Zo kun je door slim te werk te gaan, heel veel geld besparen zonder dat je aan luxe hoeft in te leveren. Vergeet ook niet om even een screen protector te kopen. Daardoor is de kans minimaal dat je scherm zal breken als je je telefoon laat vallen.