Wat houden plug-in hybride wagens in?

01 Sep 2022

Met de plug-in variant kan je hybride wagens opladen door middel van een oplaadkabel aan een laadpaal of aan het stopcontact. Deze hybride wagens hebben ook een groter batterijpakket dan normale hybride wagens. Ook heeft de plug-in hybride variant een sterkere elektromotor. Het voordeel van hybride wagens is dat als het batterijpakket van de auto op is, je deze weer opnieuw kan opladen en je maar weinig brandstof verbruikt. Omdat je weinig brandstof verbruikt, bespaar je ook heel veel kosten en rijd je ook energiezuiniger, aangezien de brandstofkosten heel hoog zijn tegenwoordig. In de stad rijd je vaak op de batterij, dus rijd je veel zuiniger. Ga je de snelweg op? Dan kan je ervoor kiezen om als eerst de brandstof te gebruiken en daarna de rest van je batterij.

Mild-hybride wagens? Wat houdt dat in?

De andere hybride variant is de mild-hybride. De mild-hybride wagens kun je niet aan het stopcontact of aan een laadpaal opladen. Deze hybride wagens laad je tijdens autorijden op. Erg handig! Wel heeft de mild-hybride variant een kleiner batterijpakket dan de plug-in variant. Dit heeft ermee te maken dat je telkens tijdens het autorijden de batterij weer oplaadt. De batterij is dus nooit leeg, en dit kan wel gebeuren bij de plug-in. Bij de plug-in variant kan je met de batterij wel een langere afstand afleggen dan met de mild-hybride variant. Rijd je veel in de stad? Dan is de mild-hybride variant een goed alternatief, je laadt op tijdens het afremmen op de accu, wat natuurlijk veel gebeurt in de stad.

Wat is het verschil tussen hybride wagens en elektrische auto’s?

Het verschil tussen hybride wagens en elektrische auto’s is dat hybride wagens voor een gedeelte nog brandstof hebben. Een elektrische auto heeft helemaal geen brandstof, zoals benzine of diesel, meer in de auto en rijdt dus ook helemaal elektrisch. Als de batterij van auto op is, kan de auto ook niet meer overschakelen op benzine, de auto moet dan eerst opgeladen worden. Ook zijn er verschillende varianten verkrijgbaar als je kijkt naar elektrische auto’s. Tegenwoordig zijn er verschillende automerken die zowel elektrische auto’s als hybride wagens aanbieden. Twijfel je nog of je volledig elektrisch wilt gaan rijden? Dan kan je altijd bij een autodealer langsgaan en je laten informeren. Wil je kijken hoe een hybride auto of een elektrische auto rijdt? Dan kan je altijd een proefritje maken om het zelf te ervaren!