Oude foto's bundelen? Dit is de manier om dat te doen

14 Oct 2022

Heb je een heleboel oude foto's ergens in een la of doos zitten? Zo ja, dan ben je niet de enige. De meesten van ons hebben oude foto's waarvan we niet goed weten wat we ermee moeten doen. En nee, je hoeft ze niet voor altijd in een donkere hoek te laten verdwalen. Waarom zou je ze in plaats daarvan niet bundelen en ze een nieuw leven geven? Het is tijd voor wat actie! Hier is hoe je dat doet.

Scan ze en bewaar ze digitaal

Als je de tijd en het geduld hebt, is het scannen van elke foto afzonderlijk een geweldige manier om je herinneringen te bewaren en tegelijk je huis op te ruimen. Twee vliegen in één klap! Als ze eenmaal gescand zijn, kun je ze op je computer opslaan, naar de cloud uploaden of kies voor een online fotoboek maken. Zo kun je je favoriete herinneringen van een mooi plekje voorzien. 

Stuur ze naar een foto drukkerij

Wat een geluk dat we tegenwoordig onze foto’s binnen no-time kunnen afdrukken! En dat niet alleen, ook videobanden digitaliseren is nu simpeler dan ooit! Er zijn een aantal online diensten die je foto's professioneel voor je afdrukken. Dit is een prima optie als je je herinneringen in je handen wilt kunnen houden, maar niet per se het gedoe wilt van ze zelf scannen. Bovendien geven deze diensten vaak korting als je in grote hoeveelheden bestelt. Win-win! 

Maak een do-it-yourself fotoalbum

Als je een creatieveling bent, zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor wat je met al die oude foto's kunt doen. Een idee is om een DIY-fotoalbum te maken met wat spullen uit een knutselwinkel. Je kunt ook creatief zijn met inlijsten door afzonderlijke foto's in te lijsten of door een collageachtige lijst te maken met verschillende kleinere foto's. En als je écht ambitieus bent, kun je zelfs proberen je eigen plakboek te maken! 

Geef de foto’s weg

Last but not least: als je oude foto's hebt die historische waarde hebben - zoals foto's van familieleden die in een bepaalde stad woonden - dan kun je overwegen ze aan een plaatselijke bibliotheek te schenken. Of geef ze weg aan wat vrienden en familie. Op die manier kunnen ze goed bewaard worden én kunnen anderen er van genieten! Wat je ook met je oude foto's besluit te doen, het belangrijkste is dat je er iets mee doet. We wensen je veel plezier!