Nadat je iOS 14 op je iPhone hebt geïnstalleerd, kun je je afvragen: waar moet ik beginnen? Nou, je krijgt een traktatie. De update van Apple bevat een hele reeks nieuwe functies die de manier waarop u uw telefoon gebruikt, ten goede zullen veranderen. In veel opzichten is dit de meest betrokken visuele facelift van Apple in jaren.

Van een Android-achtige app-drawer tot iMessage-verbeteringen en widgets voor je startscherm, er is veel dat je meteen kunt gebruiken.

Als je nog geen update hebt uitgevoerd, neem dan even de tijd om je iPhone gereed te maken voordat je de iOS-update installeert. Hieronder vind je zes van mijn favoriete functies en hoe je ermee aan de slag gaat op iOS 14.

1. Tag iemand in een tekstgesprek

Apple's updates van de Berichten-app waren voornamelijk gericht op iMessage-groepsgesprekken.

Wat: u kunt nu iemand in een gesprek taggen wanneer u hun aandacht wilt trekken (handig voor grote groepen), en direct reageren op een bericht, waardoor een thread in uw gesprek ontstaat. Dat zou u een tijdige reactie moeten opleveren.

Hoe: Iemand taggen in een groepsconvo zou zo simpel moeten zijn als het typen van het @ -symbool gevolgd door hun naam in de chat. Een in-line antwoord wordt gedaan door lang op een bericht te drukken en Beantwoorden te selecteren.

2. Zet een gesprek bovenaan berichten

Wat: als je een gesprek bovenaan je Berichten-app vastzet, hoef je niet door de lange lijst met contacten te scrollen en groepsgesprekken om uw favoriete contacten te vinden. Dit is vooral handig als je een go-to-groep hebt, zoals een familiechat of vriendenchat waar je elke dag mee praat, of als je een evenement voor de langere termijn plant, zoals een groepsparty.

Hoe: u kunt een contactpersoon of gesprek bovenaan uw conversatielijst vastzetten door naar rechts over een thread te vegen.

3. Apple heeft nu zijn eigen Translate-app

Wat: in plaats van de Google Translate-app op je iPhone te hoeven gebruiken, heeft iOS 14 een ingebouwde Translate-app die kunt u tekst converteren en zelfs gesprekken voeren met iemand die alleen een andere taal spreekt. U kunt Engels, Mandarijn Chinees, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Koreaans, Arabisch, Portugees en Russisch vertalen.

Hoe: u heeft twee opties zodra u de app opent. U kunt het woord of de zin typen die u wilt vertalen, of op het pictogram van een microfoon onder aan het scherm tikken om spraak-naar-tekst te gebruiken. Als je klaar bent, vertaalt de app wat je hebt gezegd in de taal van je keuze. Dit is vooral handig als u iemand een korte vraag stelt of ook de uitspraak wilt horen.

Om een ​​lopend gesprek te voeren, draait u de telefoon in de liggende modus en tikt u op hetzelfde microfoonpictogram - u hoeft niet ingedrukt te houden.

4. Een overzichtelijker startscherm met app-bibliotheek

Ooit gewenst dat je iPhone een app-lade had zoals Android? Nou, nu doet het. Het heet App-bibliotheek.

Wat: App-bibliotheek is een nieuw scherm dat rechts van je laatste startscherm staat. Het rangschikt automatisch alle apps op uw telefoon in mappen op basis van app-categorie. Het doel van deze functie is om het u gemakkelijk te maken alle apps te vinden die op uw iPhone zijn geïnstalleerd. Het gaat hand in hand met een andere nieuwe startschermfunctie waarmee u pagina's met apps die u niet vaak gebruikt, kunt verbergen.

Hoe: gebruik de app-bibliotheek wanneer u een app wilt openen die niet op een van uw startschermen wordt weergegeven. Om er te komen, veeg je van rechts naar links om voorbij het laatste startscherm te gaan. Gebruik de automatisch georganiseerde mappen om het gewenste app-pictogram te vinden, of gebruik de zoekbalk boven aan het scherm om de app op naam te zoeken als u niet zeker weet waar deze zich bevindt. Als alternatief vindt u bovenaan het scherm App-bibliotheek twee mappen: Suggesties en Recent toegevoegd. Beide zullen automatisch updaten en aanpassen welke apps in beide mappen staan ​​op basis van hoe vaak je een app gebruikt en wat je onlangs hebt geïnstalleerd.

Hier is meer informatie over het verbergen van startschermpagina's om de app-bibliotheek gemakkelijker toegankelijk te maken.

5. Widgets hebben een nieuwe look en een nieuw huis

Je hoeft niet langer jaloers te zijn op je Android-gebruikende vrienden - de iPhone kan nu widgets hebben het startscherm. Dat klopt.

Wat: in plaats van dat widgets beperkt zijn tot de weergave Vandaag die aan de linkerkant van uw startscherm leeft, kunt u nu widgets rechtstreeks aan uw scherm toevoegen, met meerdere formaten als optie. Er is zelfs een Smart Stack-widget die u informatie uit meerdere apps laat zien wanneer hij denkt dat u deze nodig heeft. Het kan u bijvoorbeeld de weerwidget laten zien, gevolgd door uw kalenderwidget wanneer u 's ochtends wakker wordt.

Hoe: u kunt uw widgets in de weergave Vandaag bekijken zoals u dat altijd hebt gedaan, naar de linkerkant van uw hoofdstartscherm, of u kunt een widget vanuit de Vandaagweergave naar uw startscherm slepen en neerzetten . Als alternatief kunt u bij het bewerken van uw app-indeling op het plusteken in de linkerbovenhoek van het scherm tikken, de widgetgalerij openen en zien welke widgets u aan uw apparaat kunt toevoegen.

6. Picture in Picture is een handige tool waar je dol op zult zijn

De iPad kan al een paar jaar een video afspelen in picture-in-picture-modus nu, en Picture in Picture komt eindelijk naar de iPhone.

Wat: Picture in Picture maakt een miniatuurafbeelding van een video die wordt afgespeeld, zelfs als je een andere app of een ander scherm gebruikt. Het verschijnt wanneer u van versnelling wilt wisselen om een ​​ander deel van de telefoon te gebruiken, maar u wilt de video niet stoppen.

Hoe: wanneer je een video bekijkt in een ondersteunde app, zoals Twitch, en veegt om terug te gaan naar het startscherm, wordt de video afgespeeld, alleen in een kleiner venster. U kunt PiP over het scherm slepen, de grootte aanpassen door te knijpen en te zoomen en het zelfs tijdelijk buiten de rand van het scherm verbergen. Als je klaar bent, tik je gewoon op de X om de video te sluiten. Oh, en laten we niet vergeten - Picture in Picture werkt ook met FaceTime-videogesprekken en deze andere apps. Huzzah!