Bitcoin en Ethereum stijgen in waarde

12 Nov 2020

Sinds januari 2018 is de koers van de Bitcoin nog nooit zo hoog geweest. Zo is momenteel de waarde van de Bitcoin vastgesteld op 13.064 euro, terwijl Ethereum momenteel een waarde heeft van 386 euro. Dit komt neer op een stijging van ruim 17 procent! 

Vele analisten zijn van mening dat het uitblijven van de Amerikaanse presidentverkiezing een mogelijke rol speelt. Als we naar de trend kijken zien we dat het tellen van de stemmen synchroon liep met de prijsstijging van Bitcoin en Ethereum. In tijden van onzekerheid zet het mensen aan om goud en cryptocurrencies te kopen. 

Daarnaast heeft de Bank of England een besluit genomen om ruim 166 miljard euro extra in financiële markten te investeren. Ook is de verwachting dat de Amerikaanse Fed extra maatregelen zal nemen om geld te investeren in de financiële markt. Maar wat is een Bitcoin nu precies?

Wat is een Bitcoin nou precies?

Kijkend naar de afgelopen jaren groeit het aantal online transacties en het wantrouwen in banken met als oorzaak de financiële crisis van 2008. Om deze reden zijn mensen toe aan een nieuw digitaal middel, dat tevens parallel staat naast het bestaande financiële systeem. Het belangrijkste punt van het nieuwe systeem is, dat deze decentraal is opgezet en volledig onafhankelijk is.

Kijkend naar de vraag en behoefte van de meeste mensen kwam daar Bitcoin, een nieuw digitaal betaalmiddel. Bitcoin is in principe een digitale vorm van cash met een peer-to-peer eigenschap. Dit houdt in dat het geld van persoon naar persoon wordt overgemaakt zonder de tussenkomt van een derde partij.

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af hoe deze munteenheid tot stand komt. De Bitcoin wordt gevormd door blockchain technologie. Blockchain is een chronologische keten van transacties en data die achteraf niet aangepast kan worden. Elke transactie in een bepaalde periode wordt gebundeld en in een blok gestort waarna deze in een keten gevoegd kan worden. Naast Bitcoin bestaan er nog veel meer andere munteenheden. Een van de grootste cryptocurrency is Ethereum.

 

Hoe kom ik aan Bitcoins of Ethereum?

In beginsel zijn er een tweetal mogelijkheden om aan Bitcoins te komen. Als eerste hebben we het minen. Door je computer aan te zetten en te koppelen aan het Bitcoin netwerk zet je de rekenkracht van jouw computer aan om wiskundige puzzels op te lossen en daarmee een gedeelte van het blok te krijgen. 

Hierbij is het echter te melden dat het vroeger nog interessant was om succesvol te minen met je laptop of computer, maar tegenwoordig hoef je dat niet meer te proberen. Het algoritme en de wiskundige puzzels worden namelijk steeds complexer. In de loop der jaren hebben miners speciale machines ontworpen die over enorme rekenkracht beschikken. Hierdoor mine jij letters niks.

Tot slot is het ook nog goed om te melden dat je via het internet eenvoudig Bitcoin en Ethereum kunt kopen. Je kunt dit bijvoorbeeld via diverse websites doen zoals Satos.eu. Via deze weg kun je simpelweg de cryptocurencies inslaan die jij voor ogen hebt. Let op, het is altijd goed om de Bitcoin koers en Ethereum koers in de gaten te houden. Hierdoor weet je zeker dat je op het juiste moment inkoopt en je cryptocurrencies kunt houden tot deze meer waard worden.