BMW Winterbanden: zijn ze nodig en waar kun je ze kopen?

05 Oct 2020

Wanneer het weer grauwer wordt en de temperatuur begint af te nemen, is het een goed idee na te denken over veiligheid op de weg. Een ongeluk is namelijk snel gebeurd, en u kunt simpelweg uw BMW voorbereiden op een koude winter met kwalitatieve winterbanden. Zo garandeert u ook de goede performance en het rijplezier waarvoor u uw BMW gekocht heeft. 

Wanneer is het nodig om winterbanden te plaatsen?

Bij temperaturen onder 7 graden Celsius is een goede wegligging niet meer gegarandeerd, aangezien neerslag en sneeuw gecombineerd met koude temperaturen ervoor kunnen zorgen dat de banden minder grip hebben. BMW winterbanden kunnen dan zorgen voor meer grip op het wegdek, samen met een kortere remafstand en meer stuurprecisie. Zo is niet alleen uw rijplezier verzekerd, maar ook uw veiligheid op de weg. 

De voordelen van BMW winterbanden

BMW heeft enkele specificaties zo ontwikkeld dat de banden meer bestendig zijn tegen winterweer. Zo bestaan ze uit speciaal rubber dat soepel blijft bij lage temperaturen en zorgen de banden voor grotere stabiliteit als u een bocht neemt. Ze zijn voorzien van diepere profielgroeven en meer groeven op heel de band, zodat aquaplaning kan voorkomen worden. Bovendien zijn alle winterbanden uitgerust met een RDC-sensor, die u kan vertellen of uw banden de correcte bandenspanning hebben. 

Winterbanden of sneeuwkettingen?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar ze zijn natuurlijk wel aan te raden als u vaak de weg op gaat bij winterweer. Sneeuwkettingen zijn dan weer aan te raden als u van plan bent de bergen in te trekken. In heel wat Europese landen zijn ze verplicht bij hevige sneeuw en winterweer in de bergen. Let echter wel op daarbij dat het niet toegestaan is met sneeuwkettingen te rijden op de openbare weg in Nederland, aangezien deze het wegdek kunnen beschadigen. 

Waar kunt u winterbanden kopen?

Om het regelen van winterbanden en gelijkaardige dingen te vereenvoudigen, heeft BMW de BMW 24/7 Service App gelanceerd. U kunt dus waar en wanneer u maar wil een afspraak regelen via de app en u kunt dan zelfs uw auto binnenbrengen bij uw BMW Partner buiten de openingsuren. Via de app is het ook mogelijk een vervangwagen te reserveren. Verder is het ook mogelijk om online winterbanden te bestellen en zelf te kiezen door wie u ze laat plaatsen. Kortom, het kan eenvoudig en efficiënt online geregeld worden! 

Let op voor vervalsing

Er circuleren replica’s van BMW winterbanden het gevaar is dat deze niet dezelfde technologieën bezitten en dus niet even veilig zijn op de weg. De vervalste banden onderscheiden van de echte versies is echter niet moeilijk: hiervoor bestaat er de BMW Stermarkering. Dit betekent dat de winterbanden van BMW voorzien worden van een specifieke ster op de band zelf. Als u de banden aankoopt bij uw BMW Partner hebt u bovendien nog twee jaar BMW Sterbandengarantie die bandenschade en vandalisme dekt. Velgen kunnen ook vervalst worden, maar deze zijn moeilijker te herkennen. Het is dus altijd belangrijk uw banden te kopen bij een betrouwbare verkoper.