De 5 voordelen van refurbished tablets

16 Nov 2020

Wil je opa of oma een tablet cadeau doen, zodat ze makkelijk Wordfeud met je kunnen spelen. Maar vind je nieuwe tablet van 400-500 euro toch een beetje duur? Dan kan een refurbished tablet een perfecte uitkomst zijn. Deze tablets zijn een stuk goedkoper in aanschaf en zien er hetzelfde uit als een nieuw tablet. Je betaald vaak de helft van de prijs van een nieuwe tablet. In dit artikel noem ik een paar redenen waarom het beter is om een refurbished tablet te kopen. En misschien geef jij wel deze kerst jouw opa of oma een refurbished tablet cadeau. 

Het bespaart je geld

Je kunt met het kopen van refurbished producten veel geld besparen, dan wanneer je een nieuwe tablet aanschaft. Vaak worden tablets tussen de 400-500 euro verkocht, een refurbished tablet kan dan rond de 250-300 euro kosten, dit is een stuk goedkoper dan wanneer je hem nieuw koopt. Het hangt af welk product je wilt kopen, maar gemiddeld zijn ze rond de 30-40% goedkoper dan een gloednieuw product.

Betrouwbaarheid

Bij refurbished tablets worden de onderdelen nauwkeurig nagekeken door specialisten. Zij voeren testen uit om zo te kijken of alles qua software en hardware nog bruikbaar is. De producten worden grondig onderzocht en getest, hierdoor weet je zeker dat je een betrouwbaar product koopt. En als het niet goed is heb je recht op een garantieperiode.

Garantie

Wanneer jij eruit bent of je een refurbished tablet wilt kopen, zijn er verschillende bedrijven die dit aanbieden. Elk bedrijf heeft dan wel een eigen garantievoorwaarde. Dit kan heel erg verschillen per bedrijf. Zo kan het zijn dat het ene bedrijf een garantie van een 1 jaar geeft en het andere bedrijf 2 jaar. Ook is het goed om uit te zoeken wat wel en niet onder de garantie valt. Het is daarom verstandig om te onderzoeken of de accu en de bijgeleverde accessoires ook onder de garantie vallen.

Bedenktijd

Wanneer jij een refurbished tablet hebt gekocht, zit je er nog niet aan vast. Je hebt namelijk 14 of 30 dagen de bedenktijd om het item te retourneren. Dit kan ook verschillen per bedrijf, dus let goed op de voorwaarde wanneer je een refurbished tablet koopt.

Refurbished is veiliger dan tweedehands

Op marktplaats kun je voor een goede en scherpe prijs vaak tweedehands tablets of telefoons kopen. Toch wil ik je dit afraden, omdat je vaak niet weet wat er met het toestel is gebeurd. Het is slim om voor refurbished smartphones te gaan, aangezien je hier dus nog vaak garantie hebt. En de smartphone nauwkeurig is nagekeken en onderdelen zijn vernieuwd. Maar wanneer een telefoon nog helemaal nieuw in de doos zit en de gebruiker een bon heeft waarmee hij kan laten zien dat het item recent gekocht is, dan is het geen probleem om de telefoon tweedehands te kopen. Je ziet vaak dat de telefoon dan wel een stuk duurder is dan een refurbished telefoon.