Je houdt van je leren schoenen en je wilt ze jarenlang mooi en glanzend houden. Om je schoenen er op hun best uit te laten zien, moet je ze regelmatig schoonmaken, vooral bij barre weersomstandigheden zoals sneeuw en ijs. Conditioneer ze ongeveer elke maand om het leer te hydrateren en poets ze vervolgens voor die mooie glans.

Leren schoenen schoonmaken

1. Verwijder vuil met een zachte doek. Wrijf zoveel mogelijk vuil en roet weg met een schone, droge doek. Probeer bijvoorbeeld losse modder weg te schrapen en overtollig zout weg te vegen.

2. Breng een reiniger aan met een zachte borstel. Als de reiniger wordt geleverd met een applicatordop, gebruik deze dan om de reiniger in de schoen te wrijven. Als hij er geen heeft, gebruik dan een zachte borstel of doek om hem in te wrijven. Maak zachte cirkels met de borstel of doek. Gebruik een beetje water bij het aanbrengen van zadelzeep of andere soortgelijke zeep.

3. Verwijder zoutvlekken met water en azijn. Meng 1 deel azijn met 2 delen water. Wrijf het mengsel voorzichtig met een zachte doek of borstel in de zoutvlekken. Blijf het mengsel aan je schoenen toevoegen om de vlek te verwijderen.

Uw schoenen polijsten

1. Conditioneer je schoenen minstens elke 25 keer dat je ze draagt. Conditionering helpt het leer te hydrateren. Als het uitdroogt, kan het barsten, wat kan leiden tot beschadigde schoenen. Gebruik een schone doek om de conditioner met kleine ronddraaiende bewegingen in te wrijven. Verwijder overtollige conditioner zodra je de hele schoen hebt geconditioneerd.

2. Breng ter bescherming één keer per maand een poetsmiddel aan op je schoenen. Gebruik lichte druk en gebruik cirkels om kleine hoeveelheden poetsmiddel aan de schoen toe te voegen. Een zachte doek of paardenhaarborstel is goed voor deze taak. Blijf de nagellak aanbrengen totdat je de schoen bedekt hebt. Veeg overtollige hoeveelheden weg.

3. Probeer een spuugglans voor glanzende schoenen. Voor een sprankelende glans, trek je een doek strak over je vingers. Voeg een klein beetje water toe. Wrijf het over een deel van je schoen, waardoor de was die er al op zit begint te verharden. Blijf wrijven tot het gebied glanst en ga verder met de rest van de schoen.

Leren schoenen opbergen

1. Geef je schoenen een pauze tussen het dragen. Leer heeft de neiging om vocht te absorberen uit bronnen zoals regen, zweet en dauw. Door je schoenen een pauze te geven tussen de dagen dat je ze draagt, krijgen ze de tijd om uit te drogen.

2. Plaats schoenspanners wanneer u de schoenen niet draagt. Leer kan zijn vorm verliezen als het geen steun heeft, vooral als het helemaal nat is. Een schoenspanner haalt een deel van het vocht eruit en helpt je schoen tegelijkertijd zijn vorm te behouden.

3. Maak uw schoenen schoon of laat het door een professional doen voordat u ze opbergt. Als u van plan bent uw schoenen in de zomer op te bergen, maak ze dan eerst schoon. Anders zullen de vlekken erop vast komen te zitten en is het bijna onmogelijk om ze te verwijderen wanneer u ze uit de opslag haalt.

4. Bewaar je schoenen in ademende stof. Leer heeft lucht nodig om vocht te verwijderen. Als je het in een plastic zak doet, houdt de zak het vocht vast. Kies in plaats daarvan iets dat ademend is, zoals een stoffen zak