De beste wandzaagmachine

09 Jul 2021

Wanneer je aan het klussen bent is er een machine wat zeker niet mag ontbreken, namelijk een wandzaag. Een wandzaagmachine is een machine die moeiteloos door beton, baksteen en andere materialen heen zaagt. Je kunt deze wandzaag bijvoorbeeld gebruiken voor het uitzagen van sparingen. Met een wandzaag kan je veel dieper zagen, daarnaast is het secuur en waterpas en ook nog eens super snel. Hieronder vertellen we je meer over verschillende wandzaagmachines die je bij  Diacom Diamantgereedschap kunt kopen.

Lichte en betrouwbare machine

Deze twee woorden zijn erg belangrijk wanneer je een wandzaagmachine aanschaft. De wandzaagmachine van Weka is een lichte, betrouwbare en compacte machine. Deze is niet duur  in aanschaf en heeft bijna geen onderhoud nodig, hierdoor is deze machine erg populair. Met deze zaag kan je makkelijk door gewapend beton, baksteen en andere materialen. De voordelen van deze wandzaag is dat de aanschafkosten erg laag zijn, waardoor het aantrekkelijk is om deze zaag aan te schaffen. Ook voor mensen die weinig ervaringen hebben met wandzagen is deze zaag erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken. Dus voor beginners ook makkelijk te gebruiken. Sommige zagen zijn erg zwaar en dat kan het zagen soms moeilijk maken. Deze zaag is licht in gewicht en daarom ook fijn om te gebruiken. Je hebt al kunnen lezen dat de onderhoudskosten voor de zaag erg laag zijn. Wanneer je een zaag nou eenmaal veel gebruikt, kan het natuurlijk voorkomen dat er dingen kapot gaan. Maar het fijne aan dit model is dat je makkelijk en goedkoop de onderdelen kunt vervangen. Maar naast deze mooie voordelen zijn er ook een aantal nadelen. De zaag heeft een maximale zaagdiepte van 410 mm, dit kan een belemmering zijn wanneer je aan het zagen bent. De zaag heeft regelmatig onderhoud nodig, maar dat is niet zo gek als we praten over een droogboor voor beton

Krachtige machine

Heb je elke dag te maken met grote stukken beton en bakstenen, dan is een krachtige wandzaagmachine niet te missen. De Braun Titan beschikt over een krachtige servomotor die slecht 6000 tpm draait. Deze machines staan garant voor een lange levensduur en een bijzondere lage service cyclus. De wandzaag heeft een groot voordeel en dat zijn de lage onderhoudskosten. Dit komt alleen door de servo technologie, dit zorgt ervoor dat je zaag super lang mee gaat. De voordelen van deze wandzaag is dat het een hoog vermogen heeft. De zaag is voorzien van een servo motor technologie, hierdoor heb je lage onderhoudskosten. Je hoeft hierdoor niet om de zoveel weken je wandzaag te laten repareren. De maximale zaagdiepte van deze zaag is 930 mm. Een ander groot voordeel aan deze wandzaag is dat je het kan laten ombouwen tot een draadzaag. De nadelen zijn dat de zaag wel aan de prijzige kant is en dat het veel stroom verbruikt.