De gezondheidsvoordelen van hennep

10 Dec 2020

Denk je aan wiet, dan denk je al snel aan een joint, om high van te worden. Maar dat is echt niet de enige manier waarop je wiet kunt gebruiken, en ook zeker niet de enige reden om het te proberen. Er zijn mensen die wiet, of eigenlijk hennep, gebruiken om zich beter van te voelen. De hennepplant heeft namelijk veel meer te bieden dan THC, het stofje dat we allemaal kennen van wiet. En ook wie producten met THC gebruikt doet dit niet altijd om dezelfde redenen.

Voor laten schrijven of zelf kweken?

Je hebt vast wel eens van hennep of wiet voor medicinaal gebruik gehoord. Deze legale vorm van wiet kun je op vastgestelde plekken kopen, meestal nadat deze is voorgeschreven door een behandelaar. Veel mensen met ernstige pijnen hebben hier baat bij, omdat wietgebruik deze pijnen in ieder geval tijdelijk even kunnen verlichten. Ook kan wiet helpen te ontspannen als dit mensen niet vanzelf lukt, en daarmee bijvoorbeeld bijdragen aan een betere nachtrust. In Nederland krijg je wiet voor medicinaal gebruik niet zomaar voorgeschreven, maar voor wie het een optie is kan het zeker een hele goede aanvulling zijn op de bestaande zorg.

Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om zelf wiet te kweken, als zij deze medicinaal nodig hebben. Het zelf kweken geeft hen meer vrijheid, zorgt ervoor dat ze niet voor hun wiet op pad hoeven, en kan voor extra zekerheid zorgen. Zeker bij mensen die de wiet niet voorgeschreven krijgen, maar zelf op zoek moeten naar een betrouwbaar adres, kan het fijner zijn om de planten zelf te kweken, en zo precies te weten wat ermee gebeurt. Om te kweken heb je goede wietzaden nodig, welke je in een betrouwbare smart shop kunt vinden.

Hoe gebruik je hennep voor je gezondheid?

Er zijn tal van manieren om hennep te gebruiken als je er gezondheidsvoordelen van wilt hebben. En lang niet allemaal zorgen zij ervoor dat je high raakt. Gebruik je producten van hennep waar geen THC in zit, dan mis je de high, maar profiteer je wel van de gezondheidsvoordelen die het specifieke product kan bieden. Zo bevat hennepolie, dat je in de keuken kunt gebruiken, geen THC, maar wel allerlei gezonde vetzuren. Deze olie heeft niets met drugs te maken, en kan dus gewoon door de salade. Ook CBD, een andere stof die uit de hennepplant wordt gewonnen, wordt gebruikt om zijn gezondheidsvoordelen, en kies je voor zuivere CBD hoef je ook hierbij niet op een high te rekenen.

De bekendste manier om hennep te gebruiken, is wel in de vorm van wiet, dus met THC. De manieren waarop je de wiet kunt gebruiken, zijn echter diverser dan de meeste mensen denken. Je kunt wiet roken, wietolie gebruiken, wiet gebruiken als joint, maar er ook thee van maken. En wist je dat je hem ook kunt verdampen? Met een vaporizer van Zamnesia wordt de wiet wel verhit, maar niet verbrand. Hierdoor adem je alleen de stoffen die zich al in het materiaal bevinden in, en niet de verbrandingsproducten. Voor veel mensen een prettigere keuze dan wiet roken.