De nieuwe hybride auto’s van Volkswagen

12 May 2022

De Volkswagen hybride auto voor in België. Volkswagen heeft twee nieuwe hybride auto's in het aanbod voor België. Het gaat om de Golf Style eHybrid en de Golf GTE. Beide modellen zijn gebaseerd op de nieuwste generatie Golf en zijn daarmee de meest geavanceerde hybride auto's die het merk op dit moment in het aanbod heeft.

Welke Volkswagen hybride auto's zijn er?

De Golf Style eHybrid is een hybride auto met een vermogen van 150 pk. Het is een hybride auto met een range van 50 km. De Golf GTE is een plug-inhybride auto met een vermogen van 204 pk. Deze auto heeft een range van 1000 km. Beide modellen hebben een aantal luxe voordelen. Zo zijn ze voorzien van een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, navigatiesysteem en als optionele uitrusting een panoramadak en een head-up display.

Fiscale voordelen

In Brussel zijn er fiscale voordelen als je kiest voor een hybride auto. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de HOV-lanes en krijg je korting op de registratiebelasting. Daarnaast kun je ook besparen op de wegenbelasting en de BIV. HOV-Lanes zijn speciale rijstroken die normaal alleen toegankelijk zijn voor auto's met meerdere inzittenden. Door het rijden van Hybride mag je ook over deze rijstroken rijden omdat je veel minder uitstoot hebt. Hierdoor kun je tijd besparen op je reis en kom je sneller op je bestemming aan.

Als je kiest voor een Volkswagen hybride auto, kies je dus voor een auto met een aantal aanzienlijke voordelen. Zo bespaar je niet alleen op de kosten, maar je rijdt ook in een luxe en geavanceerde auto. Kortom, een Volkswagen hybride auto is de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een auto met vele voordelen. 

De werking van een hybride auto

Een hybride auto is een auto die werkt op zowel elektriciteit als benzine. Dit maakt de auto een stuk zuiniger in gebruik, waardoor je flink kunt besparen op de kosten. Het grootste voordeel van een hybride auto is dat je minder geld kwijt bent aan brandstof. Dit komt omdat de auto zuiniger is in gebruik dan een normale auto. Een ander voordeel is dat je minder uitstoot. Dit is beter voor het milieu en kan je ook fiscaal voordeel opleveren. Een hybride auto is ook een stuk stiller in gebruik. Dit maakt het een ideale auto voor in de stad. Je zult minder last hebben van geluidsoverlast en je kunt makkelijker parkeren. Kortom, er zijn vele voordelen te noemen als je kiest voor een hybride auto. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, is een hybride auto dus zeker een aanrader.