Er werd reeds veel geschreven en verteld over de citroensapkuur. Het lijkt een heel snelle manier om enkele kilo’s af te vallen. Meer dan dat is het eigenlijk een manier om je lichaam te detoxen. Het gewichtsverlies is eigenlijk gewoon een neveneffect van de kuur. Doordat je eigenlijk leeft op enkel citroensap (en enkele andere ingrediënten) wordt veel gewicht afgelaten omdat je maag leeg is. Eens je stopt met de kuur, komen de kilo’s die je verloren hebt er erg vlug weer bij. Je maag is tijdens de kuur bijna leeg, maar vult zich al snel weer op eens je stopt.

Wat is de citroensapkuur

De citroensapkuur is een 10 daagse kuur waarbij je enkel citroensap, esdoorsiroop en cayennepeper drinkt. Het is een mengeling die je maag en darmen ontgift en toch voldoende calorieën oplevert om de dag door te komen. In principe zou je geen hongergevoel mogen hebben doordat de esdoornsiroop de functie van je vaste voeding overneemt. Je maag zal wel weer even moeten wennen na de kuur. Je hebt namelijk 10 dagen geen vaste voeding opgenomen waardoor je maag redelijk stil gelegen heeft. Probeer daarom na de kuur toch nog op te starten met lichtere voeding zoals beschuiten en yoghurt. Meer info en een goed recept voor de citroensapkuur vind je op MyPerfectLife.

Is de citroensapkuur gevaarlijk?

Een vraag die bij velen reist is of de citroensapkuur dan niet gevaarlijk is. Nu, het zou vreemd zijn om een kuur te doen om je lichaam te ontgiften die dan plots gevaarlijk lijkt te zijn. Maar uiteraard blijft het een soort crashdieet. Dit is zeker geen dieet dat je maandenlang moet of kan volhouden. De duur van 10 dagen is het absolute maximum omdat je eigenlijk niet genoeg voeding opneemt in deze periode. De citroensapkuur is dus niet gevaarlijk als ze juist uitgevoerd wordt. Doe dat dan ook onder medische bijstand van je dokter.