Dit moet je weten voordat je een buiten stopcontact in je tuin gaat plaatsen

25 Mar 2021

Waarom een buiten stopcontact? Het overkomt ons allemaal wel dat we buiten apparatuur willen aansluiten. Denk aan een lamp in de avond wanneer je gaat BBQ’en of even snel je telefoon opladen en wel bij de hand hebben. Maar helaas heeft niet iedereen een buitenstopcontact. Dat betekent dat we moeten gaan zitten prutsen met een verlengsnoer of stekkerdoos. Als deze situatie af en toe voorkomt is dat natuurlijk geen probleem. Maar als je dit probleem dagelijks hebt, dan is het wellicht een goed idee om een buiten stopcontact te installeren.

Waarom geen verlengsnoer gebruiken?

Een buiten stopcontact kan zeker van pas komen als het tijd is om kerstversieringen op te hangen, gereedschap aan te sluiten om tuinwerk te doen of zelfs als je je speakerbox op het terras wilt aansluiten. Als je geen buitenstopcontact hebt, of je hebt er te weinig, heb je naast een verlengsnoer vanuit de binnenkant van het huis ook andere opties - en dat is maar goed ook, want verlengsnoeren kunnen een recept zijn voor een ramp.

In plaats van overal snoeren te leggen, struikelgevaar te creëren en het risico op elektrische branden en schokken te vergroten, kun je een nieuw buitenstopcontact in jouw huis installeren. Het is gemakkelijker dan je misschien denkt om te leren hoe dat precies gedaan wordt. Zolang je maar een binnen stopcontact hebt of op zijn minst een binnen stroomcircuit dat je kunt gebruiken voor een nieuwe buitenstopcontact.

Kies een locatie voor je nieuwe buiten stopcontact

De beste locatie voor een nieuw buiten stopcontact is aan de andere kant van de muur, parallel aan een binnen stopcontact. Omdat een binnen stopcontact die je niet meer gebruikt een makkelijke plek is om een ​​elektrisch circuit in je huis aan te sluiten. Zorg ervoor dat je een circuit voor algemeen gebruik of een verlichtingscircuit gebruikt. Maak geen gebruik van een keuken- of badkamer circuit of gespecialiseerde circuits die worden gebruikt om grote apparaten of thuis systemen van stroom te voorzien. Deze circuits worden al zwaar belast, dus het toevoegen van een buitenstopcontact kan het circuit overbelasten en de stroomonderbreker uitschakelen wanneer je het stopcontact gebruikt. Met als gevolg dat de stoppen doorslaan.

Een paar belangrijke dingen om niet te vergeten:

Schakel vooraf de stroom naar het circuit uit
Voordat je het geselecteerde circuit aanboort, moet je de stroom naar de stroomonderbreker uitschakelen. Vergeet niet om dit voor de zekerheid ook te testen.

Verwijder de binnen stopcontact
Als je zeker weet dat het binnen stopcontact dat je wilt aanboren, niet onder stroom staat, verwijder je deze van de muur. Daarna kun je pas veilig een buiten stopcontact plaatsen.

Een buiten stopcontact kopen doe je met gemak online op https://nlshop.se.com/