Een beetje spanning in de slaapkamer? Dat kan geregeld worden!

05 May 2021

Natuurlijk, fijne, romantische of juist heel vertrouwde seks is prettig. Je bent helemaal op je gemak, weet wat je zo’n beetje kan verwachten en het is lekker comfortabel. Prima, voor een doordeweekse avond. Maar misschien zijn er ook momenten waarop het best een beetje spannender mag. Kinky, misschien zelfs. Nog steeds ben je op je gemak, dat is althans wel altijd de bedoeling, maar voorspelbaar, dat is het een stuk minder. Staan jij en je partner hier allebei voor open, dan is er heel wat mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van BDSM. Er gaat een wereld voor je open!

Hoe spannend wil je het hebben?

Op seksueel gebied is iedereen verschillend. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je toe bent aan wat meer spanning in de slaapkamer. Wat jij spannend vindt, op een goede manier, vindt je partner misschien helemaal niets, en veel te ver gaan. Of jij stelt iets voor wat je spannend lijkt, terwijl je partner er niet warm of koud van wordt, dat kan natuurlijk ook. Het is belangrijk om hier open en eerlijk met elkaar over in gesprek te gaan, zodat je uiteindelijk iets vindt waar je allebei de spanning op de juiste manier bij voelt.

Misschien vind je het lastig in te schatten of je iets op een prettige manier spannend gaat vinden, en hoe ver je precies zou willen gaan. Dan is het goed om dat stapje voor stapje uit te vinden. Je kan bijvoorbeeld eens heel voorzichtig beginnen met bondage, door de handen van één van de partners vast te binden, zodat de ander vrij spel heeft. Misschien vind je dit al meer dan genoeg, en houden jullie het hier vervolgens bij. Maar als het bevalt, kun je het ook een beetje verder uitbreiden, en bijvoorbeeld handboeien gaan gebruiken, al dan niet om ergens aan vastgeketend te worden. Ook hier geldt weer: altijd in goed overleg!

En als je er nu niet op zit te wachten?

Krijg je bij het lezen van bovenstaande voorbeelden direct inspiratie? Of moet je er eerlijk gezegd niet aan denken, en vind je je seksleven spannend genoeg, al zullen anderen het vast en zeker saai vinden? Ook dat is helemaal prima! Lang niet iedereen zit op dit soort impulsen te wachten, en het is ook zeker niet zo dat je maar saai en degelijk bent als je het vriendelijk aan je voorbij laat gaan. Het enige dat echt telt is dat jij een seksleven hebt waar je zelf tevreden over bent, en waar je je prettig bij voelt.