Een nieuw jaar: ook tijd voor een nieuwe auto?

17 Dec 2020

Laten we eerlijk zijn: 2020 was niet het allerleukste jaar uit onze geschiedenis. Laten we hopen dat 2021 er een stuk beter uit gaat zien. En waarom zou je daar zelf niet een beetje aan meehelpen door jezelf te verwennen. Met een nieuwe auto bijvoorbeeld! We geven je alvast wat tips om op te letten, van de showroom tot aan je autoverzekering.

Voordat je gaat kijken

We weten allemaal hoe het gaat als je eenmaal bij de garage staat te kijken naar al die glimmende, prachtige nieuwe auto’s. Je hart gaat sneller kloppen en wint het uiteindelijk van je verstand. Daarom is het goed om wat voorbereidingen te treffen voordat je gaat kijken.

Reken bijvoorbeeld eens goed uit wat je budget is. Niet alleen voor de aankoopprijs, maar vooral ook voor de maandelijkse kosten. Hoe zijn die voor het type auto dat je op het oog hebt. Moet je misschien eens ergens anders je autoverzekering afsluiten? En hoe zit het met het verbruik en het onderhoud?

Nieuw of tweedehands?

Ook goed om over na te denken: ga je een gloednieuwe auto kopen of toch liever een tweedehands. Het idee van een spiksplinternieuwe auto waar nog nooit iemand anders in heeft gereden, is natuurlijk heel aanlokkelijk. Maar financieel is het niet de beste keuze. De inruilwaarde is vaak relatief laag in verhouding tot de aankoopprijs. Maar als het echt je droom is en je kunt het je veroorloven, geniet er dan vooral van.

Is budget wel een bepalende factor bij de aankoop van je nieuwe auto? Dan kom je logischerwijs al snel uit bij een tweedehands auto. Als je een beetje verstand hebt van auto’s en weet waar je op moet letten, zoals dat je altijd om het onderhoudsboekje moet vragen, dan kan dat prima op een online marktplaats. Ben je wat minder technisch onderlegd en wil je gewoon een auto met garantie? Dan kun je beter naar een garage om een tweedehands auto te kopen.

De belangrijkste tip: neem de tijd!

Niet alleen voor de beslissing om een auto te kopen, maar ook voor alles wat er bij komt kijken. Van het online oriënteren tot het maken van een proefrit, neem er rustig de tijd voor. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de beste keuze maakt en een auto koopt waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.