Als de regering haar belofte nakomt, zullen in 2035 conventionele benzine-, diesel- en zelfs hybride auto's niet meer verkocht mogen worden.

Vanaf dat moment zijn de enige auto's die je kunt wegrijden uit een showroom worden volledig elektrische voertuigen. Het zal voor iedereen een seismische verschuiving zijn, maar de auto-industrie is altijd een stap voor. Er is vandaag al een vloot elektrische auto's te koop. Hier kiest Ape de beste optie voor elk budget.

€ 15.000 en lager

BMW i3

 

Elektrische voertuigen zijn nog steeds een beetje aan de prijzige kant, dus je zult naar de advertenties moeten gaan om een ​​EV te vinden voor minder dan £ 15.000. De opvallende optie, en een auto die vandaag de dag nog steeds lof verdient, is de BMW i3. Het blijft een fantastisch stuk ontwerp en techniek, gebouwd rond een koolstofvezelchassis (zoals een raceauto) waardoor ingenieurs een traditionele B-stijl in het midden konden afschaffen en dramatische zelfmoorddeuren achterin konden plaatsen, waardoor een enorme opening ontstond in en uit. Voor de bekleding van de cabine is gerecycled materiaal gebruikt, zoals bamboe.

Het is niet alleen fantastisch om naar te kijken, maar het blijft ook een geweldige auto om in te rijden; een elektromotor op de achteras levert krachtige prestaties en een volle accu zorgt ervoor dat je 180 mijl krijgt tussen oplaadbeurten.

€ 30.000 en lager

Honda E

 

Het aantal elektrische voertuigen met een prijs van rond de £ 30.000 stijgt serieus. De huidige ster - vanwege zijn vindingrijkheid, stijl en begeerlijkheid - is de Honda E. Het is een van de meest gedurfde en gewaagde auto's die Honda in zijn geschiedenis heeft ontwikkeld - en ook een van de beste.

retro-looks geven het een echte aantrekkingskracht op het trottoir, terwijl een reeks digitale displays in de cabine een primeur is voor elke auto die te koop is. Omdat het een stadsauto is, is zijn actieradius enigszins beperkt, maar in de echte wereld is 120 mijl haalbaar; snellaadvermogen zal de batterij in 30 minuten van leeg naar 80% opladen.

€ 60.000 en lager

Tesla Model 3

 

Een lijst met de beste elektrische voertuigen zou niet compleet zijn zonder een Tesla. De Model 3 is de beste auto die het bedrijf van Elon Musk tot nu toe heeft geproduceerd - en ook de goedkoopste.

Instapversies zijn verkrijgbaar vanaf £ 40.490 en hebben een bereik van 254 mijl, maar als je je budget kunt uitbreiden tot £ 56.490 is de Model 3 Performance degene die je moet hebben. Hij komt overeen met een BMW M3 rond een circuit en verslaat bijna alles van de lijn dankzij 449 pk en een 0-100 km / u tijd van 3,2 seconden.

€ 100.000 En Hieronder

Porsche Taycan

 

Als een autobedrijf een werkelijk uitmuntende elektrische auto zou gaan leveren, zou het Porsche zijn. Niemand maakt betere sportwagens dan het Duitse bedrijf, en op dit moment maakt niemand een betere EV.

De Taycan Turbo levert werkelijk verbazingwekkende prestatieniveaus, met een snelheid van 0-100 km / u in 2,8 seconden. Het is ook niet alleen indrukwekkend in een rechte lijn; het voelt als een Porsche om te rijden, met een uitstekende controle over de carrosserie, besturing en evenwicht. Een enorme batterij van 95 kWh betekent ook 258 mijl op één lading. Volgend jaar komt er zelfs een estate-versie.

Geld speelt geen rol

Lotus Evija

 

Buiten Lotus heeft nog niemand in de Evija gereden, maar deze 1.972 pk sterke vierwielaangedreven elektrische hypercar belooft nieuwe maatstaven te stellen voor elektrische voertuigen.

Het is de krachtigste auto met kentekenplaten ooit ontwikkeld , maar je kunt maar beter diepe zakken hebben - het kost je € 2,4 miljoen. Let wel, je zit in een exclusieve club, er worden er maar 130 gebouwd.