Goed vlees, maar geen slager in de buurt?

23 Sep 2021

We zijn als Nederlanders steeds meer gaan hechten aan kwaliteit. Aan echt goede en lekkere producten. Alleen jammer dat de winkels waar je deze kunt krijgen, de speciaalzaken, langzaam maar zeker uit ons straatbeeld zijn verdwenen. Een goede slager kun je lang niet meer in iedere stad vinden. Waar vind je dan goede kwaliteit vlees?

 

Op zoek naar goed vlees

Het beste vlees, dat vind je bij de beste slager. Bij mensen die verstand hebben van wat ze doen, passie hebben voor hun vak en alleen met het allerbeste genoegen nemen. Helaas is de slager niet meer standaard aanwezig in het straatbeeld. Grote supermarkten volop, maar echte vakzaken, die zie je steeds minder. Gelukkig kun je ook prima online vlees bestellen.

Want nee, die slagers, de echt goede, die zijn niet zomaar verdwenen. Gelukkig maar. Al kiezen veel mensen voor gemak, en kopen zij al hun boodschappen, inclusief het vlees, het liefst allemaal in de supermarkt, zijn er ook nog meer dan genoeg die juist op zoek gaan naar kwaliteit. Naar vakmanschap, maar ook naar een uitgebreider assortiment dan de supermarkt en zelfs de slager op de hoek vaak kan bieden. De online slager is voor hen ‘the place to be’, want niet alleen zit het hier met de kwaliteit en het vakmanschap wel goed, ook is de keuze ook nog eens enorm. In een winkel kun je maar een beperkt aantal producten in de etalage kwijt, maar online geldt deze beperking natuurlijk niet.

Net zo goed als de ‘echte’ slager?

Je vlees online bestellen; veel mensen zullen er even aan moeten wennen. Is zo’n online slager wel net zo goed als een ‘echte’ slager, waar je gewoon binnen kan lopen?

Daar hoef je je over het algemeen geen zorgen om te maken. De slagers die online aan de slag gaan, doen dit doorgaans juist omdat zij zo gek zijn op hun vak. Omdat zij een passie hebben voor goed vlees, en hiermee een zo groot mogelijk publiek willen bereiken. Nadat de loop een beetje uit de winkelstraten begon te raken, besloten zij het online te gaan proberen, en met succes.

Veel online slagers hebben een oorsprong in het straatbeeld. Een aantal van hen heeft nog een ‘normale’ winkel, anderen hebben deze voorheen gehad. Ervaring genoeg dus, en dat zie je terug in wat zij aanbieden. Bijzonder vlees, dat je niet zomaar overal kunt kopen, maar ook het normale, dagelijkse vlees. Maar dan wel van prima kwaliteit, dat zonder zorgen tot aan je deur bezorgd wordt. De nieuwe manier van vlees kopen!