Goud en zilver laten taxeren

30 Jul 2021

Heb jij gouden of zilveren voorwerpen thuis liggen waarvan je de waarde niet kent? Dan kan het interessant zijn om deze objecten te laten taxeren. Zo kan de gouden ketting die je geërfd hebt meer waard zijn dan je denkt. En ook het zilveren servies dat je op de markt gekocht hebt, kan een grote waarde hebben. Het laten taxeren en eventueel verkopen van deze voorwerpen kan dus heel lucratief zijn. 

Wat is jouw goud waard?

Veel mensen weten dat goud een edelmetaal is dat een grote waarde kan hebben. Maar de exacte waarde van gouden voorwerpen wordt nog weleens verkeerd ingeschat. Zo kan de gouden ketting van je oma meer waard blijken dan je van te voren dacht. Maar ook gouden munten, gouden penningen of gouden horloges kunnen veel waard zijn. Dus heb jij goud in huis liggen en ken je de waarde van dit object niet? Breng het goud dan langs bij een professionele taxateur en ontdek wat het waard is. Een taxatie kan een verassende uitkomst hebben waardoor je goud verkopen ineens lucratief is. Dus laat jouw goud taxeren en ontdek of het verkopen van jouw goud een slimme zet is!

Ken de waarde van jouw zilver

Niet alleen voor goud geldt dat het een grote waarde kan hebben. Ook zilver kan veel waard zijn. Heb jij bijvoorbeeld een zilveren servies op zolder liggen dat je ooit geërfd hebt? En doe je hier niets mee waardoor het onder een laag stof ligt? Dan kan het slim zijn om het servies onder het stof vandaan te halen. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat het zilver veel geld waard is. In dat geval kan het zilver verkopen een lucratieve keuze zijn. Breng het zilver daarom langs bij een taxateur en ontdek of verkoop interessant is. Dit geldt uiteraard ook voor alle andere zilveren objecten zoals bestek, munten, sieraden en beeldjes. 

Hoe verloopt de taxering? 

Het laten taxeren van goud of zilver kan heel interessant zijn. Het zou namelijk zomaar zo kunnen zijn dat jouw objecten van grote waarde zijn. Daarom is het altijd verstandig om jouw goud of zilver te laten taxeren als je de waarde niet kent. Maar hoe gaat zo’n taxatie precies in zijn werk? Je gaat met jouw goud of zilver naar de professionele taxateur toe. De taxateur zal vervolgens de waarde van jouw voorwerp(en) bepalen. Hij houdt hierbij rekening met de inkoopwaarde, de staat en de huidige goud- of zilverkoers. Je kunt jouw goud of zilver indien gewenst vervolgens tegen de geboden prijs direct verkopen.