Heren t-shirts & boxershorts van bamboe

19 Oct 2020

De meeste mannen dragen tegenwoordig het liefst een basic t-shirt onder hun normale kleding. In deze blog vind je meer uitleg over de populaire witte heren t-shirts van het merk Bamboo Basics.
Bamboo Basics is een duurzaam kledingmerk dat zich met name focust op de productie van onderkleding gemaakt van bamboe. Deze materiaalkeuze wordt nog relatief weinig gebruikt door andere kledingmerken.
Aangezien slechts enkele mannen ervaring hebben met de zijdezachte onderkleding van Bamboo Basics. Staan hieronder alvast een aantal opmerkelijke kenmerken van bamboe onderkleding op een rijtje!


Waarom zou je witte heren t-shirts van bamboe gaan dragen?

Veel heren en dames zijn het gewend om katoenen onderkleding te dragen. Witte heren t-shirts en singlets gemaakt van bamboe zullen dus ook niet direct bij de gemiddelde man in de smaak vallen.
Toch blijkt deze onderkleding diverse kenmerken in huis te hebben, waardoor het interessant kan worden om zo'n basic t-shirt een keertje te testen.


Perfecte pasvorm voor dagelijks gebruik

Dankzij de prachtige v-hals van deze witte heren t-shirts kun je ze uitstekend dragen onder een zakelijk overhemd, maar bijvoorbeeld gewoon ook tijdens een casual afspraakje.
Verder is de pasvorm net iets langer dan een 'normale basic'. Hierdoor kun je de bamboe t-shirts ook prima als extra laag aan je outfit toevoegen. Stel je draagt bijvoorbeeld een donkerblauwe jeans met een v-hals trui.
Combineer je dit met een wit ondershirt (dat net onder de trui uitkomt) dan zorgt dit vaak net voor die finishing touch. Deze witte heren t-shirts kunnen dus ongetwijfeld je casual outfit compleet te maken.

Comfortabel ondergoed voor elk seizoen

In vergelijk met katoen ondershirts zit het ondergoed van Bamboo Basics simpelweg een stuk comfortabeler. Bamboevezels hebben namelijk een rond oppervlak, terwijl katoenvezels vaak een platte vorm hebben. Hierdoor voelt de stof van zowel een bamboe t-shirt als een bamboe heren boxershort soepel en zijdezacht aan.
Verder zorgt de structuur van bamboevezel ervoor dat je het 's winters lekker warm hebt. In de zomer werkt dit omgedraaid en zorgt bamboe voor een verkoeld effect. In principe kun je dus de hele dag rondlopen in hetzelfde t-shirt, zonder dat je binnen no-time last krijgt van zweetplekken of nare geurtjes.


Milieuvriendelijk productieproces

Daarnaast heeft bamboetextiel vanuit zichzelf een antibacteriële werking. Er zijn dus ook geen bestrijdingsmiddelen nodig tijdens het productieproces. De belasting op het milieu is hierdoor maar liefst 80% minder dan bij katoen.
De bamboeplant heeft daarnaast ook een stuk minder water nodig om te kunnen groeien. Zelfs bij normale regenval groeit kan deze plant bijna overal ter wereld groeien.


Premium ondergoed voor heren én dames

De witte ondershirts van Bamboo Basics zijn ook verkrijgbaar voor dames. Dankzij de combinatie van bamboe, katoen en elastaan krijgt het bamboe ondergoed de perfecte pasvorm voor zowel mannen als vrouwen.

Naast de basic t-shirts bestaat de damescollectie uit diverse items waaronder spaghetti tops, singlets, hipsters en strings. Beschikbaar als 2-pack of 3-pack in de kleuren wit en zwart.