Is het verstandig om op reis te gaan zonder reisverzekering?

29 Dec 2022

Stel je voor dat je een vakantie hebt geboekt, dan kan je in principe op vakantie zonder een reisverzekering. Het afsluiten van een reisverzekering is namelijk niet verplicht. Wel is het hebben van zo’n verzekering tijdens je vakantie wel sterk aan te raden. Met behulp van een reisverzekering kun je namelijk rekenen op hulp in onverwachte (nood) situaties. Of je nou alleen, met kinderen of met meerdere mensen reist, deze verzekering biedt dekking bij kosten, die je maakt tijdens je reis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan extra kosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden. Maar ook kun je denken aan de dekking van de extra kosten van bijvoorbeeld het vervroegd afkappen van je reis door bepaalde omstandigheden.

Ik heb mijn vakantie al geboekt. Kan ik mijn reis nog annuleren?

Het boeken van een vakantie wordt door de meeste mensen ver van tevoren gedaan. Soms 1 maand van tevoren en soms wel een jaar van tevoren. Wanneer je een reis hebt geboekt, is het in de meeste gevallen een reis waar je voor een lange tijd naar uitkijkt. Maar wat als je niet meer kunt gaan? Kun je dan de vakantie zomaar annuleren? In dit artikel zullen we je informatie hierover geven. Lees gerust verder voor meer informatie over het annuleren van je reis.

Oorzaken voor vroegtijdig afkappen van je vakantie

Een vakantie is wel het laatste ding dat je zou willen afzeggen. Toch kan het gebeuren dat je je vakantie moet annuleren. Zo kun je bijvoorbeeld plotseling gaan scheiden of wordt iemand in de familie ernstig ziek. Als je al een vakantie hebt geboekt bij je reisorganisatie, dan zit je in de meeste gevallen eraan vast. Mocht het zo zijn dat je je reis toch wilt annuleren, dan kan het zo zijn dat je reisorganisatie kosten in rekening zal brengen. Deze kosten heten ook wel annuleringskosten. Als u te maken krijgt met onvoorziene situaties, kan een annuleringsverzekering een goede uitkomst bieden voor je. Het is sterk aan te raden dat je op het moment van boeken of kort daarna een annuleringsverzekering afsluit. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je tegen annuleringskosten bent verzekerd.

Een reisverzekering is handig om af te sluiten

Het is mogelijk om een Doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering online af te sluiten. Via vergelijkingssites voor verzekeringen kun je gemakkelijk bekijken wat de hoogte van je premie zal zijn voor je persoonlijke situatie. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om diverse premies van verschillende verzekeraars te bekijken. Let bij een reisverzekering en een annuleringsverzekering echter niet alleen op de hoogte van de premie. Kijk ook naar de voorwaarden van de verzekeringen.