Maak altijd een goede eerste indruk met deze tips

19 Nov 2021

Hoe vaak we ook zeggen dat het innerlijke het belangrijkste is, toch is ook het uiterlijk erg belangrijk. Door jezelf goed te verzorgen en gepaste kledij te dragen, maak je altijd een goede eerste indruk. Of het nu gaat over een sollicitatie of een eerste date. 

Het uiterlijk van een man zegt veel over de stijl en het karakter van de man, maar het vertelt ons ook veel over de manier waarop een man in het leven staat. Een man met een smartwatch houdt misschien van technische snufjes of van sport. Een man in een jeans is vaak iets nonchalanter en laid back. Maar is een man niet verzorgd, dan gaan we er al automatisch van uit dat hij slordig of zelfs onnauwkeurig is. En dat geeft geen goede eerste indruk.

De basis

Door jezelf goed te verzorgen, leg je de basis van een goed voorkomen. Dat wil zeggen dat je jezelf regelmatig wast, maar ook dat je je lichaam verzorgt. Goed geschoren of getrimde haren en baard, verzorgde handen en keurige, goed verzorgde kledij vormen de absolute basis van een verzorgd uiterlijk. 

Uiteraard mag je je eigen stijl laten zien. Een man die houdt van jeans en flanellen hemden kan er even verzorgd uitzien als een man die houdt van kostuums en stijlvolle horloges. Het gaat er niet om hoe duur je gekleed bent, het gaat er om hoe verzorgd je bent. 

Goed gekleed voor elke gelegenheid 

Natuurlijk is het wel belangrijk om je gepast te kleden voor de gelegenheid. Een verzorgde man in shorts en sandalen maakt geen goede indruk op een sollicitatie. Of een begrafenis. Het is belangrijk om te weten hoe je je moet kleden voor verschillende gelegenheden. 

Vaak weten we wel hoe we ons moeten kleden. Op je werk draag je doorgaans ietwat formele kledij zoals kostuums, of werkkledij zoals veiligheidskledij en werkschoenen. Op andere gelegenheden, zoals een afspraakje of een huwelijksfeest, kunnen die regels wat vaag zijn. Weet je niet wat de dresscode is? Vraag het gewoon of kies casual chic. 

Waarom een goede eerste indruk belangrijk is

Een goede indruk nalaten is belangrijk. Mensen zullen je gemakkelijker vertrouwen wanneer je weet hoe je je moet kleden en gedragen in bepaalde situaties. Sterker nog: ze zullen het je mogelijk kwalijk nemen als je ongepast gekleed bent. Jezelf goed verzorgen kost weliswaar een beetje moeite, maar het loont. In je professionele leven, maar zeker ook in je persoonlijke leven.