Precies wanneer de eerste holbewoner een liaan om zijn pols wikkelde zonder een functionele reden, is niet bekend. We begrijpen ook niet wanneer oude Egyptische mannen dikke gouden armbanden droegen om hun rijkdom en status te tonen. We kunnen echter aannemen dat beide groepen het deden om indruk te maken op de cleopatra's en cavewomen; die aanname is vrij veilig.

Het woord armband is afgeleid van het Latijnse woord brachium, wat simpelweg arm betekent (dacht dat we gooi die nutteloze rotzooi van de middelbare school erin die je nergens in het leven zal brengen). Armbanden kunnen een subtiele uitdrukking zijn van uw persoonlijkheid. Ze illustreren je stijl en de sfeer die je wilt uitdragen aan iedereen die het opmerkt. Ik ben nog nooit een sieradenjongen geweest en heb vaak moeite om een ​​horloge voor langere tijd te dragen, zoals een goede vriend ooit tegen me zei: de tijd begint wanneer ik aankom!

Armbanden zijn, als ze goed zijn gedaan, echt gaaf. Geloof je me niet? Bekijk deze afbeeldingen van Marlon Brando en Burt Reynolds. Burt draagt ​​een heel cool Navajo-armbandhorloge en man, ziet Mark Ruffalo er niet uit als Brando ?!

Hoewel we onlangs een artikel hebben geschreven over waarom mannen nog steeds een horloge moeten dragen, is er een voor de hand liggende reden waarom mannen geen horloge zouden moeten dragen: je hebt nu een telefoon bij je. De meeste redenen die we schetsten, hadden te maken met stijl. Het dragen van een coole armband zal je stijl in schoppen laten zien. Ten eerste zijn niet veel kerels armbanden aan het rocken en als ze dat zijn, doen velen het niet goed. Ten tweede is het erg fijn om stijlvolle pols te dragen zonder de sluiting van een horloge. 

Ze zijn extreem licht van gewicht, zeker als je gewend bent een horloge te dragen. Je herinnert je niet eens dat je er een draagt. Ze hebben een duurzaam elastiek waardoor je er gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Veel van hun stijlen zijn gemaakt van lavastenen. De spirituele mensen in je buurt zullen je vertellen dat lavasteen een aardende steen is die iemands verbinding met Moeder Aarde versterkt. Ze geven ons kracht, moed en zorgen voor stabiliteit in tijden van verandering.

Of je daarin gelooft of niet, doet er niet toe. Maar het is zeker een beter gevoel dan de broeders die een koperen armband dragen en geloven dat het genezende krachten heeft om hen terug te brengen naar hun gloriejaren op de middelbare school. Zelfs een uurwerk is een constante herinnering dat uw tijd tikt. Wat zenachtig karma om je pols schommelen lijkt een veel interessantere metgezel op je reis.