Ongeacht je leeftijd lopen mannen doorgaans meer risico op kaalheid dan vrouwen. Haaruitval kan al optreden vanaf de leeftijd van 20 jaar, maar de meeste mannen beginnen rond de leeftijd van 35 jaar haaruitval te ervaren. Hoewel haaruitval vrij vaak voorkomt, betekent dit niet dat het geen verwoestend deel van het leven is. Vaak kunnen individuen die lijden aan mannelijke kaalheid problemen met hun zelfrespect ontwikkelen, gebrek aan zelfvertrouwen hebben en zelfs hun toevlucht nemen tot nieuwe carrières.

Met dit gezegd zijnde, is het belangrijk om te weten waardoor een man zijn eigenwaarde kan verliezen. haar en ook enkele behandelingsopties beschikbaar. Het opvangen van haaruitval in de beginfase is de sleutel. In deze gids voor dunner wordend haar voor mannen gaan we bespreken waarom u mogelijk uw haar verliest en wat u kunt doen om dit probleem te bestrijden. Volg mee voor meer informatie.

Oorzaken van dunner wordend haar

1.) Stress of traumatische gebeurtenis

 Stress of een traumatische gebeurtenis kan een leidende factor zijn als het gaat om haaruitval. Als je ooit van telogeen effluvium hebt gehoord, weet je dat het een aandoening van haarverlies is die rechtstreeks verband houdt met stress en haarverlies. Haar begint meestal sneller uit te vallen dan normaal en valt van de hoofdhuid aan de bovenkant af.

2.) Nutriëntentekort 

Je haar heeft elke dag vitamines en mineralen nodig om te overleven op de hoofdhuid. . Je haar bestaat voornamelijk uit eiwitten, dus als je er dagelijks genoeg van consumeert, weet je zeker dat je lokken goed gedijen. Deze eiwitten, vitamines en mineralen kunnen via voedsel worden geconsumeerd of als vitaminecapsule worden ingenomen.

3.) Medische aandoeningen

Als u lijdt aan een medische aandoening, kan dit een factor zijn die bijdraagt ​​aan uw haarverlies . Als u bijvoorbeeld lijdt aan een slecht presterende schildklier, kan haaruitval een bijwerking zijn. Evenzo leidt chemotherapie vaak tot tijdelijk haarverlies. Gelukkig zijn de meeste medische aandoeningen die haarverlies veroorzaken omkeerbaar.

4.) Slechte haarproducten

Als u haaruitval ervaart, kan dit te wijten zijn aan de producten die u dagelijks gebruikt. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de ingrediënten in de shampoos, conditioners, gels, vitamines enz. Die u gebruikt. Als een van deze haarproducten schadelijke ingrediënten bevat, zoals sulfaten en parabenen, kun je het beste wegblijven. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw haar.

Behandelingen voor haaruitval 

Nu u een beter begrip heeft van de hoofdoorzaken van haaruitval, laten we enkele van de behandelingen bespreken. We gaan in dezelfde volgorde die we hebben besproken bij de bovenstaande oorzaken van haarverlies.

Probeer het aantal stressvolle gebeurtenissen in uw leven te beperken. Zorg ervoor dat u voldoende slaapt en uzelf omringt met positieve mensen. Deze tips kunnen helpen bij stressvolle situaties.

Als u een tekort aan voedingsstoffen heeft, zorg er dan voor dat u de juiste vitamines en mineralen gebruikt die uw lichaam nodig heeft om een ​​gezonde hoofdhuid te ondersteunen. Dit betekent dat u voedsel moet eten zoals vis, eieren, kaas, vlees, fruit, groenten en noten. Deze bevatten allemaal veel eiwitten en andere voedingsstoffen, die essentieel zijn voor gezond haar.

Als u te maken heeft met een medische aandoening, raadpleeg dan uw arts. Vaak komt het haar terug nadat behandelingen of medicijnen zijn voltooid. Schakel over op haarproducten die natuurlijke ingrediënten bevatten en vrij zijn van schadelijke chemicaliën. Of het nu gaat om shampoo, conditioner, vitamines of gels, er is tegenwoordig genoeg om uit te kiezen op de markt. Als u deze omschakeling maakt, kan dit een groot verschil maken in uw algehele haargezondheid!

Conclusie 

Het is cruciaal om uw haarverlies in de beginfase op te vangen. Wacht niet tot uw haar uitvalt of kalend is om actie te ondernemen! Je haar is te kostbaar om het te laten verspillen, dus zorg ervoor dat je goed oplet en er zo goed mogelijk voor zorgt. Met behulp van deze gids voor dunner wordend haar voor mannen, zou je de juiste stappen moeten kunnen nemen om je dunner wordend haar te behandelen.