Nieuw mobiel abonnement nodig? Kijk goed wat er mogelijk is

10 Sep 2021

Is je huidige mobiele abonnement aflopend, en sta je op het punt een nieuwe af te sluiten? Verleng dan niet zomaar je abonnement bij je huidige provider, ook al wordt dat je nog zo gemakkelijk gemaakt. Dit is juist een prima moment om eens even goed de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken, en het abonnement eruit te pikken dat het best bij jou past. En als het even kan ook nog eens tegen een zo laag mogelijke prijs, natuurlijk, want juist op zo’n maandelijks abonnement kun je vaak prima besparen.

Het is wel zo makkelijk

Natuurlijk is het hartstikke makkelijk om een aflopend mobiel abonnement te verlengen. Daar heeft je provider wel voor gezorgd. Die wil je maar wat graag binnenboord houden, en dus hoef je over het algemeen maar op één knop te drukken om je abonnement weer voor een jaar of twee te verlengen. Lekker makkelijk, geen gedoe, ook weer geregeld.

Natuurlijk staat het je volledig vrij om dit te doen: als je provider je goed bevalt en je bent tevreden over de tarieven, is er misschien ook geen reden om het te laten. Maar even wat mobiele abonnementen vergelijken van verschillende providers kan misschien ook geen kwaad. Met een beetje geluk kun je elders namelijk net zulke goede abonnementen vinden, maar dan voor een paar euro in de maand minder. En dat is, zeker als je het bekijkt over een contractperiode van twee jaar bijvoorbeeld, toch lekker meegenomen.

Kijk en vergelijk goed

Sta je op het punt om te gaan verlengen, maar wil je eerst weten of je huidige provider nog steeds de voor jou beste en goedkoopste keuze is, is het goed om eerst eens op een rijtje te zetten wat je precies wilt. Heb je geen nieuw toestel nodig, dan kun je heel makkelijk alle sim only abonnementen vergelijken met elkaar, en hier de beste deal tussen vinden.

Wil je wel een toestel aanschaffen via je provider, bedenk dan goed welk toestel je het liefst wilt, of maak een lijstje met mogelijke opties. De aanbiedingen die de verschillende providers met de verschillende toestellen hebben kun je vervolgens goed gaan vergelijken. Natuurlijk kijk je daarbij niet alleen naar de prijs van het toestel, maar ook naar wat er mogelijk is op het gebied van abonnementen. Een toestel kan lekker goedkoop zijn, maar als je er vervolgens verplicht een abonnement bij af moet sluiten dat duurder is dan je zou willen, dan levert het je tenslotte nog weinig winst op.