Ontdek Amsterdam vanuit een boot

10 Dec 2020

Wie kent Amsterdam nou niet! Amsterdam ook wel onder de Amsterdammers Mokum genoemd, ligt in Noord-Holland. Amsterdam groeide in de gouden eeuw uit tot een van de grootste handelssteden ter wereld. De historische stad bestaat uit mooie grachtenpanden en grachten die door de stad heen lopen. Ik ga je in dit artikel niet de geschiedenis van Amsterdam vertellen, maar juist de bezienswaardigheden en wat je er kan doen.

Van winkelen tot museums 

Je kunt genoeg dingen doen en zien wanneer je Amsterdam bezoekt. Amsterdam heeft een geweldige winkelstraat, waar je je uren kan vermaken. Daarna kan je op het Leidseplein een terrasje pakken om een drankje te doen, dit kan zowel overdag als in de avond. Naast de bekende Kalverstraat heb je de Albert Cuyp markt, ook dit is een bekende plek om te winkelen. Maar naast winkelen heeft Amsterdam een groot aanbod op cultureel vlak. Zo is er het museumplein waar een aantal museums bij elkaar staan opgesteld. Dit is handig, hierdoor hoef je niet de hele stad door om verschillende museums te bezoeken. Ik zou je willen aanraden om eerst het Rijksmuseum te bezoeken, waar alle grote schilders bij elkaar te vinden zijn. Het museum is een paar jaar geleden verbouwd, hierbij is de ervaring van het museum een stuk mooier geworden. Maar als je meer van moderne kunst houdt, zou ik je willen aanraden om naar het Moco museum te gaan. Dit museum bevat onder andere kunst van de kunstenaar Banksy. 

Sloepje huren

Je kunt de stad te voet gaan ontdekken, maar is het niet veel leuker om dit met een bootje te doen. Ik wil je dit dan ook zeker aanraden, zeker in de zomer maanden. In de zomer zie je in Nederland veel bootjes varen, zeker met mooi weer is het erg druk op het water. Op deze mooie zomerdagen worden er veel bootjes verhuurd. Een boot huren Amsterdam gebeurd dan ook erg veel. Bij Eco Boats Amsterdam kan je elektrische boten huren, deze zijn fluisterstil en ecologisch goed verantwoord. Je hebt voor deze boot geen vaarbewijs nodig, zo kan je hier makkelijk een boot huren. Je kunt tot 12 personen een boot huren, dus nodig al je vrienden uit om een dagje te gaan in Amsterdam. Amsterdam staat natuurlijk bekend om de mooie grachten waar je doorheen kan varen en telt maar liefst 1680 bruggen. Bij een boot varen Amsterdam moet je wel in gedachte houden dat de bruggen laag zijn en dat je soms daarvoor moet bukken. Bij Canal Motorboats kun je boten met een buitenboordmotor huren, deze boten zijn laag waardoor je goed onder alle bruggetjes past in Amsterdam. Ook voor deze boten heb je geen vaarbewijs nodig en kan je ze daarom makkelijk voor een dagje huren.