Pak kopen? Deze 5 tips helpen jou een handje

23 Dec 2021

Wie een pak draagt, weet zeker dat hij er netjes uitziet. Probleem is alleen dat het vinden van een pak geen gemakkelijke opgave is. Pakken zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je hier aan het juiste adres. De onderstaande 5 tips komen namelijk van pas bij een pak kopen.

1. Bepaal welke kleur jouw pak moet hebben

Wil je het kopen van een pak wat makkelijker maken? Dan raden wij je aan alvast na te denken over hoe jouw pak eruit moet komen te zien. Dit helpt je namelijk om te filteren in het grote aanbod herenmode. Bepaal in eerste instantie de kleur die jouw pak moet hebben. Je kunt voor een zwart, grijs of blauw pak gaan, maar ook een pak met patroon kopen.

2. Kijk naar de stof

Een veelgemaakte fout bij een pak kopen is dat mannen enkel naar de uitstraling kijken. Dit is van belang, maar dat geldt ook voor de stof. Je wilt immers wel een pak kopen dat gemaakt is van goede kwaliteit stof. Anders kun je mogelijk al snel weer op zoek gaan naar een nieuw pak. Daarnaast moet de stof fijn aanvoelen. Als dit niet het geval is, krijg je mogelijk de kriebels als je hele dagen in het pak loopt. Hier zit je uiteraard niet op te wachten.

3. Pas pakken altijd aan

Voordat je een pak koopt, raden wij je aan het pak te passen. Dit is namelijk de beste manier om te bepalen of een pak jou past. Je ervaart dan immers binnen de kortste keren of het pak niet te strak zit of te wijd is. Daarnaast voel je direct of het pak gemaakt is van een fijne stof als je hem past. Kortom: reden genoeg om een pak eerst te passen voordat je tot aankoop overgaat. 

4. Laat jouw pak op maat maken

Als je lang bent en een slank postuur hebt, kan het lastig zijn om een pak te vinden dat goed zit. Pakken zijn dan namelijk al snel te wijd en/of te kort. Gelukkig betekent dit niet dat je  geen pak kunt kopen. Je kunt jouw pak namelijk op maat laten maken. Veel winkels bieden jou de mogelijkheid om een pak te laten vermaken. Hierdoor zit het pak jou straks als gegoten zit.

5. Koop enkel een colbert

Niet iedereen vindt het prettig om hele dagen in een pak te lopen. Geldt dit ook voor jou, maar wil je er toch netjes bijlopen? Koop dan enkel een colbert heren. Als je een overhemd onder een colbert draagt, kun je dit kledingstuk prima combineren met verschillende broeken. Je kunt er een pantalon of chino onder dragen, maar een nette spijkerbroek misstaat vaak ook niet.