Privé een auto leasen

19 Aug 2021

Veel mensen beschouwen een auto als een onmisbaar vervoersmiddel. Een auto zorgt er namelijk voor dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Echter, het kopen van een auto betreft een behoorlijke investering. Zie jij het momenteel niet zitten om in een keer zo’n grote investering te doen? Maar wil je wel graag de vrijheid ervaren die een auto je geeft? Dan is privé een auto leasen een uitkomst. 

Hoe werkt het precies? 

Dagelijks een auto tot je beschikking hebben zonder hiervoor in een keer een aankoopsom te betalen. Dat klinkt ideaal. En, dat is het ook! Private lease is dé uitkomst als je niet in een keer een auto kunt of wilt bekostigen. Uiteraard moet je wel voor de auto betalen. Maar dit doe je in maandelijkse termijnen. Hierdoor zijn de geldbedragen te overzien en ben je niet in een keer veel geld kwijt. Het enige wat je feitelijk vooraf hoeft te doen is jouw gewenste auto uitzoeken. Je kunt hierbij zelf het model, de kleur en eventuele extra opties bepalen. Heb je dit gedaan? Dan dien je nog de looptijd en de jaarlijkse kilometrage te kiezen. Daarna kan het leasecontract worden afgesloten.

Voor welke aanbieding kies je?

Wanneer je de opties voor een leaseauto gaat bekijken zal je zien dat het aanbod groot is. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende auto’s. En elk van deze auto’s wordt weer tegen een andere prijs aangeboden. Maar voor welke auto met bijbehorend contract kun je het beste kiezen? Welke private lease aanbieding is de beste? Een eenduidig antwoord valt niet te geven op deze vraag. Het hangt namelijk geheel van jouw persoonlijke situatie af. Hoe groot moet de auto zijn? Hoe veel kilometers rijd je er gemiddeld mee? Over welke uiterlijke kenmerken moet een auto voor jou beschikken? En hoe veel mag het maandelijks kosten? Het zijn allemaal zaken die meewegen bij de keuze voor een specifiek leasecontract. 

Alle voordelen op een rijtje 

Bij het aangaan van een contract zijn mensen weleens wat huiverig. Want wat zijn de addertjes onder het gras? Die zijn er niet als je bij een gedegen partij jouw auto gaat leasen. Een auto leasen is simpelweg een mooie optie voor mensen die geen auto kunnen of willen kopen. Je hoeft niet in een keer veel geld uit te geven. Maar je betaalt gewoon maandelijks een relatief laag bedrag. Daarnaast heb je bij het leasen van een auto geen onderhoudslasten. Reparaties, pechhulp, onderhoud, banden en wegenbelasting zijn inbegrepen in jouw maandelijks te betalen bedrag. Privé een auto leasen is dus voordelig op diverse vlakken.