Pubquiz het ideale teamuitje

21 Mar 2021

Het is vaak lastig om een leuk teamuitje te organiseren, je wilt namelijk iedereen tevreden stellen. Vaak lopen bedrijven tegen deze problemen aan tijdens het organiseren van een teamuitje: sommige teamuitjes zijn alleen leuk voor mannen of voor vrouwen, oudere collega’s vinden hippe dingen niet leuk, budget is te klein, vaak is er goed weer nodig voor sommige uitjes en vaak haakt de helft af. Hieronder 5 redenen waarom een pubquiz het ideale teamuitje is. 

Bij slecht weer kan een pubquiz gewoon doorgaan

Teamuitjes worden ruim van te voren georganiseerd, waardoor je niet weet of het weer goed zal zijn die dag. Het is dan vervelend als je een golfuitje hebt gepland, dat het niet kan doorgaan vanwege het slechte weer. Je kunt daarom het beste kiezen voor een online pubquiz, hierbij hoef je geen rekening te houden met het weer. Daarnaast kun je het gewoon op kantoor houden, bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag. Maar je kunt er ook voor kiezen om een café af te huren en daar de pubquiz te houden.

Bevordert teambuilding

Een pubquiz kan het groepsgevoel triggeren en het verbeteren. Daarbij zou het natuurlijk mooi zijn als de samenwerking tussen collega’s beter wordt. Door een pubquiz te organiseren wordt het team opgedeeld in verschillende teams, daardoor moet er worden samengewerkt. Op deze manier ontstaat er een gezamenlijk gevoel. Workshops kunnen ook het teambuilding gevoel verbeteren, maar tijdens een workshop spreek je niet met je collega’s. Bij een pubquiz gebeurd dit namelijk wel, moet je met elkaar samenwerken. 

Geen pub voor nodig

Wanneer je een bedrijf hebt met veel werknemers, kunnen de kosten van een teamuitje erg oplopen. Wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat met het hele team, ben je al snel 60 euro kwijt per persoon. En dan ben je alleen al geld kwijt aan eten, en dan heb je nog geen eens een activiteit gedaan. Een pubquiz is relatief laag in kosten en is daarnaast het ideale teamuitje. Je kunt namelijk een pubquiz overal spelen, een pubquiz kopen is het enige wat je hoeft te doen. Je kunt namelijk de pubquiz gewoon houden in je eigen kantine of lunchroom. Hierdoor ben je een stuk goedkoper uit en kun je misschien meer geld steken in mooie cadeaus. 

Pubquiz voor iedereen

Iedereen kan meedoen met de pubquiz, je kunt lastig met deze activiteit mensen uitsluiten. Oud en jong kunnen meedoen aan een pubquiz en het is ook leuk voor beide genders. Maar daarnaast is het ook leuk voor laag en hoog opgeleide mensen. Door leuke filmpjes tussendoor te tonen, heb je gelijk een goede sfeer. 

Pubquiz kan je zelf invullen

Bij een pubquiz heb je zelf de regie in handen, zo kunnen er vragen toegevoegd worden over het bedrijf. Een pubquiz is alles behalve saai, door je leuke filmpjes creëer je een leuke sfeer voor de hele avond.