Situaties waarin shortlease uitkomst biedt

19 Apr 2021

Het kort leasen van een auto klinkt leuk, maar misschien vraag je je af wat je hier eigenlijk precies aan kunt hebben. Want wanneer ga je nou echt een auto of busje nodig hebben voor een korte tijd? Nou, er zijn best wel wat situaties denkbaar waarin dit denkbaar is. Bovendien kun je naast auto’s en busjes nog veel meer andere dingen leasen. Lees verder over de verschillende mogelijkheden, en wie weet ga jij binnenkort een shortlease afsluiten.

Vakanties

Je hebt vast wel eens van mensen gehoord die een maand lang of zelfs langer op reis gaan. Bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten, Spanje of een rondreis door Azië. Of misschien heb je het zelf wel eens gedaan. Je kunt natuurlijk op plek van bestemming een auto huren, maar vaak is dat niet heel handig. Nu is het ook niet ideaal om je auto mee te nemen naar Amerika of Azië, maar binnen Europa is dit wel erg handig. Je rijdt namelijk zo naar de plek van bestemming en kunt ook daar gewoon rondrijden in je geleasede auto. Ideaal, en na een maand wordt het contract erg flexibel en kun je hem opzeggen wanneer je wil.

 

Zakelijk reizen

Zit je in een periode waarin je veel zakelijke reizen moet maken? Dan is het wel fijn als je dit niet hoeft te doen met je eigen auto, maar je gewoon een leaseauto kunt gebruiken hiervoor. Ook wel een auto van de zaak, tenzij je je eigen baas bent natuurlijk. Je verschillende zakenreizen kun je dan maken met de leaseauto, en zo hoef je je niet druk te maken dat je moet reizen met je privéauto. Bovendien is een shortlease contract erg flexibel en als het een keer anders loopt dan verwacht, hoef je nooit bang te zijn dat je lang vastzit aan het contract.

Beginnend ondernemer

Als ondernemer of zzp’er heb je aan het begin vaak nog geen zekerheid en vast inkomen. Een werkauto is echter wel fijn om te hebben, maar als je nog weinig zekerheid hebt is het ‘normaal’ leasen van een auto niet de beste keus. Dan biedt shortlease wederom uitkomst. Vaak is een contract na een maand al dagelijks op te zeggen, wat het een ideale situatie maakt voor als je nog weinig tot geen zekerheid hebt. Besluit je na een half jaar toch een andere aanpak te nemen, dan zit je niet vast aan een lang contract maar kun je het gewoon opzeggen. Ga eens op zoek naar bijvoorbeeld shortlease Groningen en kijk naar wat de opties voor jou in de buurt zijn.