Tips om te parkeren in Amsterdam 2021

20 Jan 2021

Wanneer je een dagje naar Amsterdam wilt met de auto, is dat niet goedkoop. Voor parkeren in de binnenstad betaal je een hoog tarief. Hierdoor kunnen de kosten voor een dagje parkeren in Amsterdam wel oplopen tot 100 euro. Maar er zijn toch plekken in Amsterdam waar je goedkoop kunt parkeren, alleen moet je deze plekjes wel net weten. In dit artikel gaan we je wat tips geven over waar jij voordelig kan parkeren in Amsterdam. 

Parkeergelegenheden in Amsterdam

Er zijn verschillende plekken in Amsterdam waar je je auto kunt parkeren. Zo kun je de auto op straat parkeren of in een van de garages die door de stad verspreid zitten. Vaak betaal je voor op straat parkeren de hoofdprijs en kan deze prijs wel oplopen tot 12,- euro per uur. Dit zijn natuurlijk belachelijk hoge prijzen voor een uurtje parkeren in de stad, en al helemaal wanneer je voor vijf uur lang in de stad wilt parkeren. Er zijn ook parkeergarages in Amsterdam, waar je makkelijk je auto kunt neerzetten. In deze garages ben je dan vanaf 18,- euro per dag kwijt om je auto te parkeren. Parkeren Amsterdam kan daarom ook op een goedkopere manier. 

P+R locaties 

Misschien heeft u er al wel ooit van gehoord, of heeft u het in uw eigen stad. Maar aan de rand van Amsterdam kan je ook goedkoop parkeren bij een van de P+R locaties. Je betaalt hier bij aankomst na 10 uur slechts 1,- euro voor een hele dag parkeren. Populaire P+R locaties zijn Amsterdam Arena, de Rai en Amsterdam-Noord. Maar dit zijn niet de enige P+R locaties, er zijn er nog veel meer. Zo heb je ook een fijne P+R locatie bij Bos en Lommers. In de P+R regeling van Amsterdam moet betaald worden voor zowel het parkeerkaartje als voor het openbaar vervoer. De maximale parkeerduur is 96 uur, daarna geldt het reguliere tarief weer. Bekijk dus altijd goed de voorwaarden van de P+R garages, om te voorkomen dat je uiteindelijk nog steeds de hoofdprijs betaald. 

Zondag is gratis

In een aantal delen van Amsterdam kan je op zondag gratis parkeren. Je kunt gratis parkeren op zondag in Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Oost. Wanneer je wilt parkeren in Amsterdam-West zijn er enkele buurten die gratis zijn, dus check even van te voren in welke straat je gratis kan parkeren op zondag. In Amsterdam-Noord kun je in bepaalde wijken gratis parkeren op alle dagen van de week. Maar op zondag is het er altijd gratis. Je kunt vanaf Amsterdam-Noord makkelijk met de metro naar het centrum van Amsterdam toe. Of huur een elektrische Felix scooter, om met de pont naar de overkant te gaan.