Verschillende boten voor elke vaarliefhebber

02 Sep 2021

In het watersportrijke gebied van Heerhugowaard valt op dat Just Marine echt aan iedere watersporter denkt. Dit blijkt uit het indrukwekkende aantal boten dat Just Marine nieuw en als occasion aan haar klanten aan kan bieden. Er worden alleen boten van erkende merken en goede vaarkwaliteit aangeboden. Boten worden aangeboden in verschillende uitvoeringen en maten. Daarmee heeft Just Marine een aanbod voor de recreant, alsmede voor de ervaren booteigenaren. Iedereen die een occasion of een nieuwe boot wil kopen, is bij Just Marine in ieder geval op het juiste adres.

De soorten boten van Just Marine

Just Marine heeft altijd minimaal zeven soorten boten in de aanbieding. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan aluminiumboten, pontonboten, rubberboten en sloepen. Daarnaast aan consoleboten, karper boten en rib boten.

Wat zijn de voordelen van een aluminium boot?

Bij een aluminium boot denkt u al snel aan vroeger en de visserij. Tegenwoordig weten veel recreatieve vaarders de aluminiumboot ook te waarderen. Enerzijds vanwege het lichte gewicht en anderzijds van wege zijn lage kosten van onderhoud en aanschaf. Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme boot, dan komt een aluminiumboot zeker in aanmerking. Want de aluminiumboot is niet allen geschikt om er mee te gaan vissen, maar ook de recreant kan veel vaarplezier aan de onderhoudsvrije aluminimum lichtgewicht boot beleven.

Wat zijn de voordelen van een console boot?

Voor een snelle verplaatsing op het water zou u kunnen denken aan de aanschaf van een consoleboot. Aangedreven door een buitenboordmotor is het heerlijk varen in een snel varende open boot. De console boot is in de regel ook trailer baar en hebben een lengte tussen de vier en negen meter. Een console boot wordt vaak ook gebruikt als er wakeboards of waterskiërs moeten worden voortgetrokken en u kunt de consoleboot tegen komen bij controles door de overheid op het water. De bedieningselementen van de boot zitten in de console, inclusief de besturingselementen en de ontsteking. Maar ook de trim control en ,naast de radio, ook de overige benodigde elektrische apparaten zijn daar gemonteerd.

Wat zijn de voordelen van rib boten?

Mensen die voor het eerst een boot gaan kopen of die hun huidige boot willen vervangen, zouden zich ook kunnen oriënteren op een Rib boot. “Rigid inflatable boat” is afgekort Rib en heeft een harde bodem. In de regel bestaat de bodem van een Rib boot uit aluminium of polyester. Mensen die hoge eisen stellen aan een boot kiezen, wegens het vaarcomfort en het gegeven dat de Rib boot door de harde bodem beter en sneller door het water vaart. Geen wonder dat de kustwacht, leger en andere professionals voor de Rib boot kiezen. De keuze voor een Rib boot wordt ook gemaakt omdat, door de harde bodem, de afmetingen groter kunnen zijn. Met een Rib boot is het gezellig en fijn om pleziervaarten te maken.

Wat zijn de voordelen van een sloep?

Bij de keuze van een nieuwe boot kan er ook aan een sloep worden gedacht. Als klein en onafhankelijk scheepstype wordt de sloep vaak voor het vissen gebruikt. Een algemeen kenmerk van een sloep is de rechte kielbalk over de lengte van de sloep en een sloep wordt door met name vissers ook wel zelf gemaakt. Met de meeste sloepen wordt er geroeid en soms wordt er met een klein zeil gevaren.

Wat zijn de voordelen van karperboten?

Als er op karper gevist wordt, dan is een karperboot daar zeer geschikt voor. Dat komt omdat de karperboot van rubber is gemaakt en in verschillende maten te koop is. Daarnaast is een karperboot robuust en gecamoufleerd door een groene kleur. De keuze wordt ook gemaakt, omdat de karperboot zeer wendbaar is.

Wat zijn de voordelen van pontonboten?

Een pontonboot wordt vaak zelf gemaakt en is afhankelijk van drijvers en is mede daardoor een platachtige boot. De pontonboot heeft veel reserve drijfvermogen door op lengte en dikte af te stemmen drijvers. Op deze drijvers kunnen ontwerpers hele plannen bedenken en realiseren. Het voordeel van een pontonboot is ook, dat er nagenoeg geen risico is dat de pontonboot aan de grond vast kan lopen. En er aan de onderkant ook geen schade kan worden veroorzaakt.