Verschillende soorten lampen voor jouw interieur

20 Dec 2020

Lampen zijn vaak de eyecatchers in huis, ze zorgen voor sfeer en gezelligheid. Je hebt veel verschillende lampen, en ze hebben dan ook allemaal hun eigen effect op jouw interieur. In dit artikel ga ik je vertellen wat voor verschillende lampen er allemaal zijn en op welke plek ze in je huis het beste naar voren komen.

Vloerlampen

Iedereen heeft wel een vloerlamp in zijn huis staan, maar wat is nou de juiste plek voor een vloerlamp. Een vloerlamp wordt vaak naast de bank geplaatst, dit heeft ook nog eens functionele functie. Met een vloerlamp kan je sfeer creëren, maar daarnaast is het ook handig om het als leeslamp te gebruiken. Je kunt een lamp op een muur laten schijnen of bijvoorbeeld op je leesboek. Daarnaast kun je een Steinhauer vloerlamp ook makkelijk verplaatsen, dus probeer hem eens aan de andere kant van de kamer neer te zetten. Zeker als je na een aantal jaar je interieur zat bent en je huis wilt omgooien, zijn vloerlampen erg makkelijk te verplaatsen.

Hanglampen

Een hanglamp is perfect als je meer licht wilt creëren! Vaak boven de eettafel hang je een hanglamp op, dit dient ook om sfeer te creëren tijdens het eten. Ook is het belangrijk dat je kunt zien wat voor eten er op je bord ligt, daarnaast dus ook nog super functioneel. Probeer is voor meerdere lampen te gaan, dan maar voor een lamp. Hierdoor krijg je een leuk speels effect en is het een echte eyecatcher in huis. Steinhauer hanglamp is een goed voorbeeld van mooie en sfeervolle lampen. 

Plafondlampen

Een plafondlamp is eigenlijk de basis verlichting in je huis. Een plafondlamp zorgt voor gelijkmatige verlichting in je huis. Met dit soort licht kun je bepaalde plekken accentueren, een goede plafondlamp zijn plafondspotjes. De voordelen van plafondspots zijn dat je deze kan draaien maar ook dimmen. Het dimmen zorgt ervoor dat je sfeer kan maken in huis. Plafondlampen zijn vooral praktisch en handig, zeker voor in badkamers zijn deze lampen handig. Maar ook in slaapkamers zijn plafondspots een goede uitkomst, voordat je gaat slapen kun je de plafondspots dimmen waardoor je rustig in slaap kan vallen. Steinhauer lampen heeft een groot assortiment in lampen en ook genoeg keuze in plafondlampen.

Wandlamp

De laatste lamp die we gaan bespreken zijn wandlampen. Deze lampen zijn erg handig om donkere hoeken in de woonkamer meer op te lichten. Maar ook als je een tussenkamer hebt, kan een wandlamp een goede oplossing zijn om de kamer wat mee op te lichten. Naast dat een wandlamp als lamp functioneert kan je het ook zien als een accessoire op je muur net zoals een schilderij. Een andere goede plaats voor een wandlamp is bijvoorbeeld achter je bank.