Vier gouden tips voor het groeien van cannabis

16 Feb 2021

Als je investeert in de spullen om je eigen cannabis te groeien, wil je uiteraard ook dat het lukt. Anders is het ook zonde van het geld dat je betaald hebt aan de zaden. Bovendien is het simpelweg jammer als het mislukt. Het lijkt misschien moeilijk, maar met een paar simpele tips wordt het een eitje om keer op keer een gelukte oogst te halen.

1: Een goed begin is het halve werk

De genen van cannabiszaden zijn erg bepalend voor de groei en de oogst van de plant. Eigenlijk is voor een groot deel van tevoren al bepaald in de genen hoe de plant gaat groeien, en dus ook hoe de oogst wellicht zou zijn. Dat betekent ook: koop je zaadjes van slechte kwaliteit, is de kans dat je een perfecte oogst een aanzienlijk stuk kleiner. Doe dus goed research naar wat voor soort cannabis je zoekt en naar de verkoper hiervan. Ook reviews van anderen helpen een hoop. Als je bijvoorbeeld wietzaden van Royalqueenseeds aanschaft, weet je zeker dat het goed zit.

2: De juiste setup

Je wil natuurlijk een omgeving creëren die geschikt is voor jouw planten, zodat ze optimaal kunnen groeien. Zet je ze binnen of buiten? In wat voor grond zet je ze? Zet je er een lamp boven of niet? Al deze dingen spelen samen een grote rol op de groei van de plant. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden, en kun je zelfs met een klein budget een goede setup maken. In het juiste weer groeien de planten namelijk ook gewoon buiten. Zorg dan wel voor de goede voeding, potgrond et cetera.

3: Zorg voor je plant, maar niet te veel

Cannabisplanten zijn kwetsbaar en kunnen makkelijk te weinig of zelfs te veel zorg en aandacht krijgen. Om te voorkomen dat je een fout maakt met betrekking tot de zorg voor je plant, is het slim om van tevoren veel te lezen over hoe je het beste zorgt voor een cannabisplant. Zeker in het begin wil je wellicht de plant continu aandacht blijven geven, maar dit is juist waar beginners vaak de mist in gaan. Ook door te veel voeding kan een oogst gaan mislukken, dus kijk zeker uit.

4: Laat ze goed drogen

Is de oogst gelukt en kun je dan eindelijk naar de volgende stap? Haast je niet, maar neem echt de tijd om de toppen goed te laten drogen. Anders kan het alsnog zo zijn dat je niet het optimale uit jouw oogst haalt, omdat de cannabis anders niet het beste resultaat vertoont. Dit kan weken duren, maar is het zeker waard.