Zo zorg je goed voor jouw bedrijfsauto

15 Jun 2021

Als je rijdt in een bedrijfsauto, dan is dat ergens best een verantwoordelijkheid. Zeker als de auto of het busje niet van jou is, komt daar best wat verantwoordelijkheid bij kijken. Je wil er dus goed voor zorgen en goed mee omgaan. Maar hoe doe je dat het best en wat zijn dingen die je zeker niet moet doen? Lees het allemaal hier.

Rijd altijd voorzichtig en neem geen risico’s

Hoewel dit eigenlijk erg logisch is, is het toch belangrijk om in je achterhoofd te houden. In je eigen persoonlijke auto zou je wellicht sneller wat onvoorzichtiger doen of wat grotere risico’s nemen. Maar in een bedrijfsauto kan dit natuurlijk eigenlijk niet. Niet alleen is dit slecht voor de naam van het bedrijf (als deze te zien is), maar ook is het gewoon niet netjes tegenover je baas. Doe dus altijd voorzichtig en zorg ervoor dat je nooit ‘opzettelijk’ schade rijdt in de auto. Natuurlijk kun je er niet altijd wat aan doen, maar je kan je best doen om ongelukken te voorkomen en als er dan toch een keer iets gebeurt, is dit niet jouw schuld geweest.

Een goede verzekering

Het goed verzekeren van jouw bedrijfsauto of bestelauto is erg belangrijk. Een basisverzekering is natuurlijk verplicht, maar een beperkt casco of een volledig casco hier bovenop is zeker geen slecht idee. Want stel dat er toch een keer iets gebeurt, is het wel zo fijn als hij volledig verzekerd is en dus dat ook alles gedekt wordt. Sluit deze zelf af of overleg dit met je baas. Ongetwijfeld vindt je baas dit ook een goed idee, mocht hij dit zelf nog niet bepaald hebben. Kijk online voor de beste bestelbusverzekering of bedrijfsautoverzekering.

Houd hem goed schoon en wees er zuinig mee

Naast dat je natuurlijk altijd gewoon netjes rijdt, is het belangrijk dat je hem netjes en schoon houdt, van binnen en van buiten. Laat geen troep slingeren in de auto en zorg dat je er regelmatig even mee door de wasstraat gaat. Je kunt hem natuurlijk ook zelf wassen, maar let er goed op dat je hem grondig wast en dat je er niet per ongeluk schade aan veroorzaakt. Dit kan namelijk sneller gaan dan je oorspronkelijk verwacht. Een rondje door de wasstraat is dan wellicht een beter idee. Maar zorg in ieder geval dat hij altijd mooi schoon en fris is. Voor jezelf wel zo fijn, maar ook voor anderen.